• DOLAR 32.514
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2427.748
  • ...
İşgalciler Gazze`yi boğmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`nin etrafını duvarlarla çevreleyen uyguladığı deniz mili yasağı ile balık avlanmasına bile tahammül etmeyen barbar rejim Gazze halkına yeni yaptırımlar uyguluyor.

Gazze'nin güneyindeki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan gerçekleştirilecek ithalata getirilen yeni düzenleme ve kısıtlamalarla yalnızca gıda, sağlık malzemeleri ve akaryakıt girişine izin verilecek olmasının, bölgede oldukça kötü olan mevcut insani durumu olumsuz etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.   

Yeni yaptırımların Gazze'deki ekonomik sirkülasyonu zorlaştıracağı gibi ithalatçıların da işgalci rejim tarafından gelecek mallara uygulanacak yeni ek mali yüklerle karşı karşıya kalacağı dile getiriliyor.

- Ham maddelere bağlı üretim yapan tüm sektörler duracak

Gazze Ticaret Odası Halkla İlişkiler Müdürü Mahir Tabba, yaptığı açıklamada, işgalcilerin Gazze'ye yönelik yeni yaptırımlarının doğuracağı sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tabba, "israilin ithalata dair getirdiği yeni düzenlemeler, Gazze ekonomisini ve özellikle başta sanayi olmak üzere tüm sektörleri yakından etkileyecek." dedi.

Tabba, yeni yaptırımların Gazze'ye ham madde girişine engel olacağını ve bunun da ham maddelere bağlı üretim yapan tüm sektörlerin tamamen durması anlamına geldiğini vurguladı.

- Sanayi sektörlerinde çalışan binlerce kişi daha işsiz kalacak

Siyonist rejimin yeni yaptırım kararının oluşturacağı toplumsal etkilere de değinen Tabba, işsizlik rakamlarının rekor düzeyde olduğu Gazze'de sanayi sektörlerinde çalışan binlerce kişinin daha işsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

İşgalcilerin inşaat ve tarım sektörlerinde kullanılan ham madde ve malzeme girişini yasakladığına dikkati çeken Tabba dolayısıyla Gazze'de bu sektörün; çiftçilere yönelik yaptırımlar nedeni ile meyve ve sebze üretimininin de  etkileyeceğini dile getirdi

- "Gazze'den günlük ortalama 20 konteyner mal ihracatı yapılabiliyor"

Tabba, barbar rejimin Temmuz 2014'teki saldırısından kısa süre önce yine Gazze'den ihracatı yasakladığını ancak saldırıların son bulmasının ardından meyve, sebze ve yerli üretim konfeksiyon ürünlerinin ihracatına izin verdiğini hatırlattı.

Bölgenin ihracat potansiyeline ilişkin Tabba, "Gazze'den günlük ortalama 20 konteyner mal ihracatı yapılabiliyor." dedi.

İşgal yönetimi Gazze'ye girişine izin vermediği bazı ürünlere, bölgede "terör ya da şiddet amaçlı kullanılması ihtimalinden" dolayı yasak getirildiğini savunuyor. Yeni düzenlemeyle girişi tamamen yasaklanan ürünlerin başında sanayi malları geliyor.   

İşgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu, hafta başında partisinin grup meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Gazze'nin yönetimini elinde tutan Hamas'a karşı yeni yaptırımlar getireceklerini açıklamıştı.

Bu yaptırımlara İsrail'den Gazze'ye ticari malların girişinin yapıldığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatmakla başlayacaklarını dile getiren Netanyahu, ''Hamas'a karşı derhal çok sıkı önlemleri yürürlüğe koyuyoruz. Önemli bir adım olarak bugün Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatıyoruz. Buna ilave adımlar da atacağız." ifadelerini kullanmıştı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir