• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), faaliyet gösterdiği dört ilden biri olan Şırnak'ta, yerel potansiyeli harekete geçirmek için faaliyetlerine devam ediyor. Ajans, kömür ocakları konusunda ilk kez teşvik başvurusu aldı.

DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi tarafından firma yetkililerine destekler, süreçler ve ajansın bu konuda sarf edeceği girişimler hususunda bilgilendirme yapılması sonrası yetkililerin girişim talebi alınarak çalışmalar başlatıldı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, DİKA'nın faaliyet gösterdiği dört ilde ve otuz ilçede yerel potansiyelin harekete geçirilmesi için çalışmalar yaptığını ve faaliyetler geliştirdiğini söyledi.

Bunlardan birinin de Şırnak'taki ilk kömür ocağı teşviki olduğunu belirten Genel Sekreter Altındağ, "Bu başvuru ile birlikte Şırnak'ta örnek teşkil edecek bir kapasite artırım yatırımı gerçekleştirilecektir. Beş milyonluk yeni yatırımın yaklaşık 100 olan çalışan sayısını üç kat artırarak 300 kişiye çıkaracak olması, işsizliğin yüksek olduğu bölgemiz için istihdam konusunda can suyu olacaktır." dedi.

Altındağ, "Şırnak'ta örnek olacak bu ilk girişim sonucunda firmanın yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkarması hedefleniyor. Mevcut çalışan sayısının iki katından daha fazla olan yaklaşık 200 kişilik ilave ile firmanın tek bir ocakta 300'e yakın bir istihdam alanı olması öngörülüyor. Kapasite artırım başvurusu, şehre yaklaşık 5 Milyon TL'lik yeni yatırımın da habercisidir. Şırnak'ın üretim miktarını artırıp ihracat potansiyeline güç katması beklenilen yatırımın, ilin bölge ve ülke genelinde yerel potansiyeli ile tanınmasını da sağlayacak." diye konuştu. (İLKHA)