• DOLAR 32.591
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.587
  • ...
Halk el ele vererek darbe girişimini durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından ABD'nin desteğiyle gerçekleştirilen ve 249 kişinin katledildiği, 2 bin 196 kişinin de yaralandığı darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Şahin, FETÖ konusundaki tüm uyarı ve ikazlarına rağmen hükümettin vurdumduymaz davrandığını ve darbe girişimiyle FETÖ'nün gerçek yüzünün alenen ortaya çıktığını söyledi.

Şahin, "HÜDA PAR camiasının daha önce ısrarla FETÖ'nün gerçek yüzünü açıklamasına rağmen yetkililerin bunu görmezden gelmesi, bugün gelinen süreçte HÜDA PAR'ın haklılığını ortaya çıkardı. HÜDA PAR'ın, öngörülerinde ne kadar isabetli olduğunu, ferasetle hareket ettiğini gördük." dedi.  

"Halk el ele vererek darbe girişimini durdurdu"

ABD destekli FETÖ'nün eliyle Türkiye'de bir darbe gerçekleştirilmek istendiğini belirten Şahin, "Türkiye insanı darbeleri biliyordu, darbelerle tanışmıştı. Darbelerin acı sonuçlarını yaşayan bir halk olduğu için özellikle İslami camialara mensup insanlar Türkiye'nin huzurunu, istikrarının devamını isteyen insanlar bu darbeyi engellemek üzere meydanlara indiler. Tankların önüne çıkan, tankların üzerine çıkan, bu darbeyi durdurmak isteyen halk kesimi özellikle dindar kesim oldu. Sonradan diğer kesimler de meydanlara çıkıp hakikaten cansiperane bir şekilde el ele vererek bu darbe girişimini durdurdular. Bu bir halk devrimiydi. Gerçekten ciddi bir darbe girişimi halkın cansiperane çapalarıyla akamete uğratıldı." şeklinde konuştu.

"Türkiye insanı darbelerin neticelerini iliklerine kadar yaşamış bir halktır"

Darbe girişiminin akamete uğramasının Türkiye adına büyük bir kazanç olduğuna değinen Şahin, "Zira Türkiye insanı darbelerin neticelerini iliklerine kadar yaşamış bir halktır. FETÖ 40 yıldır Türkiye'nin en önemli kurumlarına, özellikle askeriyeye, emniyet teşkilatına adam yerleştiriyordu. Diğer insanların mağduriyetleri üzerine kendisi için alan ve güç devşiriyordu. Kamu kurumlarını ele geçiriyordu. Yıllardır Türkiye'ye hükmeden her hükümet ile bir şekilde barışık durumda, onlardan da destek alarak gün be gün kadrolarını yerleştirerek gücüne güç katıyordu. FETÖ'nün bu çirkin yüzünü bilen kesimler vardı. Belki bunun ikazını yapmaya cesaret edemiyorlardı. Ancak HÜDA PAR camiası FETÖ'nün gerçek yüzünü biliyordu ve defalarca bunu dile getirmişti." ifadelerini kullandı.

"Halkın eliyle durdurulan darbe sonradan halkın aleyhine dönüştürüldü"

15 Temmuz darbe girişiminin durdurulmuş ve başarıya ulaşmamış olması Türkiye insanı için büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ancak halkın eliyle durdurulan, engellenen darbe girişimi sonradan halkın aleyhine dönüştürüldü. Halkın devrimi halkın elinden çalındı. Şöyle ki; özellikle FETÖ darbe girişiminden sonra bazı kesimler o esnada meydanlara çıkmayan, 'hele bir bakalım ne olur' diye istirahatini bozmayan kesimler, daha sonra halkın canı pahasına gerçekleştirdiği devrimi çalarak İslami camiaların aleyhine dönüştürmeye çalıştılar. Türkiye'de İslami camiaların bitirilmesi gerektiğini söylemeye başladılar. Gerçekten de sonradan birçok İslami camia maalesef 'FETÖ' nün kurumlardan temizlenmesi' bahanesi altında hükümetin girişimleriyle mağdur edildi. Haksızlıklara uğratıldılar. Oysa ilkin bu darbeye karşı çıkanlar samimi dindar Müslümanlardı."

"FETÖ mağduru aile hala mağdur"

FETÖ mağduru Müslümanların kirli kumpaslar sonucu bin bir zulüm ve eziyete maruz kaldığı dile getiren Şahin, "FETÖ yargısının ve emniyet kolluk kuvvetlerinin eliyle mahkûm edilen ve halen cezaevlerinde tutulan insanlar var. Özellikle de mütedeyyin insanların mağduriyetleri devam ediyor. Her ne kadar FETÖ'nün yargı mensupları ve kolluk kuvvetlerinin eliyle kurulan kumpaslarla mağdur edildikleri ortaya çıkmışsa da işkencelere tabi tutulmuşlarsa da işkenceler neticesinde ifadeleri alınmışlarsa da maalesef bu insanlar halen ceza evlerinde tutulmaya devam ediyor ve bu büyük bir vebaldir. Hükümetin bir an önce buna çözüm bulması gerekir." diye konuştu.

"Darbeye karşı meydanlara çıkan ilk kesim HÜDA PAR mensupları oldu"

Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi darbe girişiminde de Batman'da da ilk meydanlara inenlerin HÜDA PAR camiası olduğuna dikkat çeken Şahin, "Batman'ın özeline inersek; 15 Temmuz gecesinde yine darbeye karşı meydanlara çıkan ilk kesim HÜDA PAR mensupları oldu. HÜDA PAR üyeleri meydanlara çıkıp bu darbe girişimine karşı çıktıktan sonra diğer bazı kesimler de bunlardan cesaret alarak meydanlara indiler. Darbe girişiminin etkisiz hale geldiğinden emin olununcaya kadar da HÜDA PAR mensupları meydanları terk etmedi, meydanları boş bırakmadılar. Batman halkı olarak elhamdülillah darbe girişimini bertaraf ettik ve akamete uğrattık.  Bu anlamda biz HÜDA PAR olarak gerçekleşecek olan her doğrunun her faydalı işin yanında olacağız ve memleketin huzurunu istikrarını bozacak olan her girişimin özellikle de darbelerin karşısında olacağız." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Salih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir