• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...

 

İSTANBUL

İş dünyası yaptıkları yazılı açıklama ile yeni kabineye ilişkin görüşlerini paylaştı.

ÜLKE OLARAK ARTIK KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

İSO Başkanı Bahçıvan şu değerlendirmelerde bulundu: "Ülke olarak artık kaybedecek vaktimizin olmadığını, ekonomiye, üretime ve bunlar için güçlü adımlar atma zamanının geldiğini vurgulamak istiyorum. Yeni hükümetimizin, özellikle son yıllarda iş dünyası olarak büyük ihtiyaç duyduğumuz bazı yapısal konularda karar alma süreçlerini hızlandıracağını düşünüyorum. Alınacak olan hızlı kararlarla, ekonomimiz, üretim hayatımız ve sanayimiz için elzem olan reformların en kısa sürede gerçekleştirileceğine olan inancımız tamdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne vizyoner ve birikimli bakanlardan oluşan ilk bakanlar kurulunun hayırlı olmasını diliyorum. Ekonominin, üretimin ve her alanda kalitenin ana gündem olacağı inancıyla, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

"TÜRKİYE'YE İHTİYACI OLAN DENGEYİ KAZANDIRACAK ADIMLAR HIZLA ATILMALI"

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, şunları kaydetti: "En önemli sermayemiz insan kaynağı. Türkiye'ye ihtiyacı olan dengeyi kazandıracak adımlar hızla atılmalı. Demokrasi, ekonomi, bürokrasi ve eğitimde 4.0 zamanı. Tüm siyasi partiler uzlaşma temelinde katılımcı bir ruhla, kapsayıcı yeni bir siyaset ve yeni bir Türkiye inşa etmelidir. Yüksek katma değer, yüksek teknoloji ve yüksek verimlik odaklı bir üretim ve ihracat, Merkez Bankası'nın kurumsal bağımsızlığı, sene başından bu yana TL'de yaşanan değer kaybının iyi analiz edilmesi, faiz-büyüme-enflasyon ilişkisinin doğru kurgulanması, güven temelli yatırım ortamının geliştirilmesi için adımlar atılması ve reformlardan vazgeçilmemesi, yani büyüme değil kalkınma odaklı bir ekonomik model ve gelişmiş bir demokrasi anlayışı Türkiye'ye ihtiyacı olan dengeyi yeniden kazandıracaktır."

"KAPSAMLI BİR PROGRAM BİR AN EVVEL HAYATA GEÇİRİLMELİ"

TÜSİAD'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Ekonomide, özellikle makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıracak yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. İş dünyası olarak her zaman olduğu gibi yeni dönemde de ülkemizin ilerlemesi için azim ve kararlılıkla seferberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz."

"YENİ KABİNE UMUT OLDU"

TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, ilk kabineye ilişkin, "Kabinede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yeniden düzenlenmesi ilk bakışta olumsuzluk gibi görünse de, tarım ve gıda iç içe sektörler. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığına gıda sektörünü yakından tanıyan Bekir Pakdemirli'nin atanması da sektörümüz için büyük bir şans. Yeni kabine umut oldu." ifadelerini kullandı.

"EKONOMİ VE TURİZM SEKTÖRÜNE HER TÜRLÜ KATKIYI VERMEYE HAZIRIZ"

TTYD Başkanı Oya Narin de "Yeni Hükümet Sistemi ve kabinenin, ülkemizin ve ekonomimizin hızlı değişim ve dönüşümünü yönetecek dinamizmi sağlayacağından kuşkumuz yoktur. Bu vesileyle ekonomimizde ve turizm sektöründe ihtiyaç duyulan yapısal reformların süratle hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki ilk Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinin, sektörümüzü ve turizm STK'larını iyi tanıyan başarılı bir iş insanı olarak Sayın Mehmet Ersoy'a tevdiinden memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu. AA