• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
Gaziantep`te uyuşturucu operasyonu: 9 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şehitkâmil ve Şahinbey ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 9'u tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Şehitkâmil ilçesinin Sarısalkım, Akdere ve Hacıbaba mahallelerinde eş zamanlı olarak 12 adrese operasyon düzenlendiği ve operasyonda 13 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada; 538 kök Hint keneviri, 150 gram esrar,  bir kilo 500 gram metamfetamin (ateş-buz), 5 gram eroin ve 63,7 gram sentetik bonzai maddesi, bin 600 lira para ile bir adet tabancanın ele geçirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 7'sinin tutuklandığı, diğer şüphelilerin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Uyuşturucuya 1 tutuklama

Öte yandan, Şahinbey ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

Şahinbey ilçesi Şenyurt mahallesinde, durumundan şüphelenilerek durdurulan bir otomobilde yapılan aramada, 818 adet captagon hap ve bir miktar metamfetamin ele geçirildi.

Uyuşturucuya el konulurken, M.Ö ve E.Ç isimli şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelilerden M.Ö tutuklanarak cezaevine konulurken, E.Ç ise serbest bırakıldı.

Uyuşturucu ve para sahteciliğine 1 tutuklama

Ayrıca, Şahinbey ilçesinin Güneş Mahallesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu madde satışı yaptığı ve evinde sakladığı, sahte para işi ile uğraştığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Operasyonda evde yapılan aramada, 2 adet fişek halinde 4,8 gram eroin maddesi, 6 adet fişek halinde 6,8 gram metamfetamin maddesi, bir adet araç anahtarlığı şeklinde hassas terazi, 2 adet fişek halinde 7,4 gram bonzai maddesi, 6,5 gram esrar tohumu ve 14 adet cinsel içerikli hap, 2 Adet 100 lira sahte para, 4 adet sahte 100 dolar, bir adet tüfek ve bu tüfeğe ait 10 adet dolu fişek, 15 adet çiçek saksısına dikili vaziyette 15 kök Hint keneviri ele  geçirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir