• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Hamas Mısır`ın davetini kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi, Mısır'ın Kahire'yi ziyaret ve Mısırlı yetkililerle son gelişmeleri görüşme davetini kabul etti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi, Filistin Yönetimi'ni "Yüzyılın Anlaşması" adıyla bilinen ve Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen projeyi uygulamaya çalışmakla suçladı.

İsmail Heniyye başkanlığında toplanan Hamas Hareketi Siyasi Biriminin Filistin davasıyla ilgili son siyasi gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi, tüm kanıtların ve belirtilerin Filistin halkının haklarını yok saydığına işaret ettiği Yüzyılın Anlaşması'nı kesin bir şekilde reddettiğini açıkladı.

Filistin halkının işgal sona erene kadar mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Hamas Hareketi Siyasi Birimi, ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e nakledilmesini kabul etmediğini bir kez daha vurguladı.

Filistin Yönetimi'nden Gazze Şeridi'ne uyguladığı yaptırımlara son vermesini isteyen Hamas Hareketi Siyasi Birimi, Arap Birliği'ni ve tüm ülkeleri Yüzyılın Anlaşması'na karşı Filistin halkına destek olmaya davet etti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması için sarf edilen tüm çabaları takdir ettiğini bildirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir