• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
Ücretsiz yaz kurslarına yoğun katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi, yaz ayları ile birlikte çeşitli alanlarda ücretsiz kurs başlattı. Yoğun katılımın olduğu kurslarda 28 usta öğretici ile 539 kursiyer yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen kurslara, Van Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından da destek veriliyor.

Yaz aylarının başlaması ile birlikte resim, müzik, halk oyunları, Kur'an-ı Kerim, dikiş nakış, el sanatları, kreş ve yaz spor alanlarında açılan kurslarla 7'den 70'e herkese sosyal bir ortam sağlanıyor.

8 kategorideki kurslara yaklaşık 539 kişinin katıldığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tevfik Tepe, kursların çoğunun yoğun ilgiden dolayı iki öğün şeklinde yapıldığını söyledi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile yaz spor okullarına 250 civarında gencin katıldığını belirten Tepe, "Okulların tatil olması ile birlikte Kadın ve Aile Merkezimiz bünyesinde resim, müzik, halk oyunları, Kur'an-ı Kerim, dikiş nakış, el sanatları, kreş gibi alanlarda çeşitli kurslar açtık. Bu kurslarımızda, 28 usta öğreticimiz ile iki öğün şeklinde kurslar verilmektedir. Ayrıca sporla ilgilenen gençlerimiz ve çocuklarımız için de BESYO ve yaz spor okullarımız devam ediyor. Diğer kurumlarımız tarafından açılan bazı kursları biz bu yıl düzenlemedik. Ancak açtığımız kurslara her yaştan vatandaşımız yoğun ilgi gösterdi. Bu kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir