• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
"Çocuk Üniversitesi" eğitime başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan bölgenin ilk ve tek "Çocuk Üniversitesi" için tanıtım toplantısı yapıldı.

Van YYÜ'deki tanıtım toplantısında konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, çocuk eğitimine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Parlak, "Geleceğimizin yarınları ve ülkemizin umutları olan çocukları, ülkemizin milli ve manevi değerleri çerçevesinde büyütmek büyük önem arz ediyor. Bu eğitim merkezlerini, bir nevi yaz okulu gibi çocuklarımızın normal okullardan aldığı eğitimi tamamlayıcı eğitim olarak görmemiz gerekiyor. Bu merkezler, milli eğitimde dönem içerisinde verilen müfredatı, eğitim ve öğretim faaliyetini de içeriyor. Bir anlamda sadece sosyal etkinlikler değil, değerler eğitimi gibi bir eğitim sistemi var. Bunu böyle görmek gerekiyor. Çocuk Üniversitesi'nin hem çocuklarımıza değerler eğitimi almaları anlamında hem de üniversite tanıtımı anlamında güzel işlevler yükleyeceğini temenni ediyorum." dedi.

Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Asiye Parlak Rakap ise Çocuk Üniversitesi'nin amacının, çocuklara bir şeyler yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı vermek olduğunu anlattı.

"Çocuklarımız için güzel çalışmalar yürütmek istiyoruz"

Çalışmalarının, üniversite ve toplum iş birliğine dayanan bir uygulama olduğuna değinen Rakap, şunları söyledi: "Çocuklarımızın sadece ders görmesi, akademik anlamda yetişmesini değil, aynı zamanda oynayarak, deneyimleyerek çalışmalar yürütmesini hedefliyoruz. Üniversitemizin öncelikle bölgemize anlamlı bir farkındalık oluşturacağını düşünüyoruz. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımız için güzel çalışmalar yürütmek istiyoruz. Yaz döneminde açılacak 3 programımız var. Bunun sebebi, merkezimizin çok yeni olmasıdır. Merkezimiz 30 Nisan 2018 tarihinde kuruldu. Yaz dönemi için 3 program ayarladık. Bunlardan ilki, 6-9 yaşa yönelik doğa okulu. Yenilikçi Fen Laboratuvarı'nda 11-13 yaş grubuna yönelik çalışmalar yürütülecek. Sanal gerçeklikte de yine 11-13 yaş grubuna yönelik çalışmalar yürütülecek."

"Kampüs içerisinden hocalarımızın çocuklarıyla çalışmalar yapacağız"

Daha çok akademisyenlerin çocuklarıyla çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekleyen Rakap, "Kayıtlarımız doldu, yaklaşık 45 öğrenci eğitimlerine devam edecekler. Çocuklarımıza başarılar diliyoruz. En büyük mutluluğun başarı olduğunu biliyoruz. Başvurularımızda herhangi bir kriter yoktu. Başvurularda dezavantajlı çocukların olmasını çok istedik ancak yaz dönemi olması ve kampüse gidiş gelişlerin çok kolay olmamasından dolayı daha çok kampüs içerisinden hocalarımızın çocuklarıyla çalışmalar yapacağız. Ancak farklı projeler ve çalışmalarla bütün çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tanıtım toplantısına; Parlak ve Rakap'ın yanı sıra Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel ile Çocuk Üniversitesi'nde eğitim gören çocuklar ve aileleri katıldı. (Yunus Tuğrul - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir