• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Madem Terör Çetesi;  GEREĞİNİ YAPIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy / DOĞRUHABER

Siyonist terör rejimi insanlık dışı uygulamalarına devam ediyor. Filistinlileri şehit ediyor, evlerini yıkıyor ve her fırsatta onları alıkoyarak, sözde mahkemelerde ceza kesip Filistinlileri sindirmeye çalışıyor. Yapılan saldırılarda herkes bu çeteyi “terör” estirmekle nitelerken Müslümanlar bu tepkinin gereğinin yerine getirilmesini bekliyor. Terör rejimi bir Filistinliyi daha şehit etti. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'nin doğusundaki Es-Sadr bölgesinde rejim askerlerinin ateş açması sonucu 22 yaşındaki Filistinli Muhammed Cemal Ebu Halime'nin şehit olduğunu belirtti. Ebu Halime'nin şehadetiyle Gazze sınırındaki eylemlerin başladığı 30 Mart'tan bu yana şehit olanların sayısı 137'ye ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, daha önce, rejim askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırısında aralarında gazdan etkilenenlerin de bulunduğu 146 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı.

SİYONİSTLER FİLİSTİNLİLERE AİT 40 EV VE AĞILI YIKTI

Terör rejimi askerleri, işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda Filistinlilere ait 40 ev ve ağılı buldozerlerle yıktı. Ebu Nevvar yerleşkesi adına konuşan Davud Cehalin, yaptığı açıklamada, rejim askerlerinin, buldozerlerle, Ebu Nevvar'a girerek, bölgede Filistinlilere ait ev ve ağılları yıktığını söyledi. Ebu Nevvar'daki ev ve ağılların buldozerlerle yıkıldığını belirten Cehalin, belde sakinlerinin bölgede kalmakta kararlı olduğunu ve evlerini yeniden inşa edeceklerini dile getirdi. Yaklaşık bir saat içinde gerçekleşen yıkım işlemi sırasında Filistinliler, evlerinden eşyalarını bile çıkaramadığı aktarıldı. Kurdukları büyük hayalleri Müslümanların acıları üzerine inşa etmeye çalışan siyonistler, uğrayacakları hezimetin şiddeti ile sarsılacaklar


HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz

HÜDA PAR`DAN SİYONİSTLERE KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, bölge ülkelerine siyonist işgalciye karşı güç birliği yapma çağrısında bulundu. Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine siyonist terör rejimine karşı güç birliği yapma çağrısında bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, siyonist teröristlere karşı mücadele eden gruplara da her türlü destek verilmesi gereğinin altını çizdi. Terör rejiminin yaptığı son saldırıların, tek tek evleri yıkma ve yeni yerleşim alanları kurma meselesi olmadığını bilakis Nil ve Fırat nehirleri arasındaki toprakları ebedi yurt edinme projesi olduğunu söyleyen Yavuz, siyonizm açısından bu hususun vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Bölge ülkelerinin kendi aralarındaki sorunları çözme ve Kudüs`e sahip çıkarak Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaları gerektiğini vurgulayan Yavuz, kendi topraklarının güvenliği için bir araya gelip işbirliği yapmak zorunda olduklarını hatırlattı.

“ÜLKELERİN BİR ARAYA GELMELERİ ARTIK ZARURET HALİNİ ALMIŞTIR!”

Siyonizme karşı askeri seçenek de dahil gerekli tedbirlerin alınmasının altını çizen Yavuz, “Bunun için sadece Filistinlileri değil buna karşı çıkan herkesi yok etmeyi kafalarına koydukları gerçeği ile bütün insanlık yüzleşmek zorundadır. Buna karşı Türkiye ve İran başta olmak üzere siyonizme teslim olmamış az sayıdaki ülkenin sıranın kendilerine gelmesini beklemeden askeri seçenek dahil her türlü tedbiri geliştirmek için bir araya gelmeleri artık zaruret halini almıştır.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE GÜVENLİĞİMİZİN KUDÜS`ÜN GÜVENLİĞİNDEN GEÇTİĞİNE İNANIYORUZ”

Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin de güvenliğinin Kudüs`ten geçtiğine dikkat çeken Yavuz, “Siyonistlerin ‘arz-ı mev`ud` dedikleri ‘Büyük israil Devleti` sınırlarının içine Anadolu topraklarının bir kısmını da dahil ettikleri bilinen bir gerçektir. Buradan hareketle HÜDA PAR olarak siyoniste karşı ülke güvenliğimizin KUDÜS`ün güvenliğinden geçtiğine inanıyoruz. Aynı şekilde Tahran`ın, Bağdat`ın, Şam`ın veya Erbil`in güvenliğini de böyle görüyoruz.” dedi.

“SİYONİSTLERE KARŞI MÜCADELE EDEN GRUPLARA HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMELİ”

Son olarak bölge ülkelerinin yöneticilerine de seslenen Yavuz, “Bölge ülkeleri bu doğrultuda hem kendi aralarındaki sorunları çözme hem Kudüs`e sahip çıkarak Filistinli kardeşlerinin yanında yer alma hem de kendi topraklarının güvenliği için bir araya gelip işbirliği yapmak zorundadırlar. Bir ilk adım olarak insanlık adına siyonist teröristlere karşı mücadele eden gruplara her türlü destek verilmeli, uluslararası arenada siyasi/diplomatik mücadele etkin bir şekilde ortaya konulmalı ve en önemlisi de askeri seçenek artık masaya yatırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

SİYONİSTLER ÖZKAN İÇİN GİDECEK AVUKAT HEYETİNE VİZE VERMEDİ

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv`deki Ben Gurion Havalimanında siyonistler tarafından alıkonulan Ebru Özkan için Kudüs`e gitmek isteyen avukat heyetine vize verilmedi. 1 Temmuz Pazar günü yapılan mahkemenin ardından, Filistinli tutsakların bulunduğu bir hapishaneye gönderilen Ebru Özkan`ın mahkemesini takip etmek amacıyla İstanbul merkezli Hukukçular Derneği, duruşmaya bir avukat heyeti göndermek için vize başvurusunda bulunmuştu. 5 gün sonra kendilerine dönüş yapılan avukat heyetine olumsuz cevap verildi ve avukat heyetinin Kudüs`e gitmesi için ihtiyaç duydukları vize verilmedi.


Avukatlar Derneği Başkanı Cavit Tatlı 

“AVUKATI DAHİ NE İÇİN TUTULDUĞUNU BİLMİYOR”

Avukatlar Derneği Başkanı Cavit Tatlı yaptığı açıklamada, kendisinin de içerisinde bulunduğu üç kişilik avukat heyetine izin verilmemesini anlayamadıklarını belirtti. “Kişi niçin tutulduğunu bilmeli ve avukatı da bu konuda bilgilendirilmeli” diyen Tatlı, şöyle konuştu: “Ama bu konuda bizim herhangi bir bilgimiz yok. Avukatından edinilen bilgiye göre davanın gizli yürütüldüğü, bu sebepten ötürü kimseye bilgi verilmediğini öğrendik. Avukatı dahi ne için tutulduğunu bilmiyor. Ebru Özkan da niçin gözaltında tutulduğunu bilmiyor. Bir kişi gözaltında tutulduğu zaman, onun neden gözaltında tutulduğu ile ilgili bilgi vermeniz gerekiyor. Bu şahıs kendi ülkesinin dışında bir ülkede gözaltında tutuluyor ve hala niçin tutulduğunu, ne ile suçlandığını bilmiyor” şeklinde konuştu.

CEMİL TEKELİ, 28 GÜN ASKERİ CEZAEVİNDE TUTULDU

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemil Tekeli de Tel Aviv Havalimanı'nda alıkonulmuştu. Tekeli, 28 gün askeri cezaevinde tutulmuş türlü işkencelere maruz kalmıştı. Dr. Tekeli, terör rejiminde alıkonulduğu sürede yaşadıklarına ilişkin, "Her hakkımı istediğimde, büyükelçi ve avukatla görüşmek istediğimde daha kötü şartlara koydular. En son koydukları odada çırılçıplak soydular beni kelepçeli bir şekilde buz gibi bir odada beklettiler." dedi. İstanbul'dan hukukçulardan oluşan bir heyetle Filistin'e gittiklerini belirten Tekeli, Filistin hakim ve savcılarıyla beraber atölye çalışmaları yaptıklarını söyledi. Çalışmanın ardından birkaç gün daha orada kaldıklarını ve Kudüs'te Mescid-i Aksa ve diğer yerleri ziyaret ettiklerini ifade eden Tekeli, dönüş yolunda, Tel Aviv'de uçağa binmek üzereyken gözaltına alındığını anlattı.


İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemil Tekeli

Tekeli, rejim polisinin kendisini alıkoyduktan sonra 2,5 saat sorguladığını ifade ederek, "Sizi göndermeyeceğiz. Siz burada bizimle beraber kalacaksınız' dediler. Sorguladılar, sonrasında günü, ayı, tarihi, hatırlamıyorum." diye konuştu.

Akademisyen Tekeli'nin eşi Meryem Tekeli, yaptığı açıklamada, "Eşim haksızca gözaltına alındı, şaşkınlık içerisindeyiz. Biz Kudüs'e sadece ziyaret amaçlı gitmiştik. Eşim suçsuz. Eğer bir soruna kalkışma niyeti olsaydı beni niye götürecekti? İsrail makamları bize hiçbir bilgi vermiyor." demişti.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir