• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Pasaport kontrolü yerine, yüz tanıma teknolojisi geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sydney Havalimanı ile Avustralya ulusal havayolu Qantas, yüz tanıma teknolojisini test etmeye başladı.

Sydney Havalimanı ile Qantas işbirliğiyle yüz tanıma teknolojisi testi belirlenmiş uluslararası uçuşlardaki yolcular üzerinde uygulanacağı belirtildi.

Sydney Havalimanı CEO`su Geoff Culbert konuyla ilgili açıklamasında; gelecekte bir yolcunun yüzünün pasaport ve biniş bileti olarak işlev göreceğini söyledi.

Test aşamasında olan sistemin tamamlandığında, yolculara seyahatlerinin büyük bölümünde yüzlerini erişim kimlikleri olarak kullanma olanağı tanıyacağı belirtildi.

İlk aşamada, yolcunun seyahatinin 4 kritik aşamasında yüz tanıma teknolojisi kullanacağı, ardından diğer adımlara geçileceği söylendi.

Sydney Havayolları CEO`su “Gelecekte, check-in sırasında pasaportları ya da biniş biletlerini bulmak için yaşanan karmaşıklıklarla karşılaşılmayacak, çünkü yüzünüz sürecin her aşamasında hem pasaportunuz hem de biniş biletiniz olacak” dedi.

Yılda 43 milyon yolcunun uçuş yaptığı havayolunun yöneticisi ayrıca testte yer alacak bütün yolcuların rızasının aktif bir şekilde alınacağını dile getirdi. Bunun yanında; test sürecinde en katı gizlilik kurallarını uygulanacağı ve her şeyin ilgili mevzuatlara göre yapılacağını vurguladı.

Qantas`ın yöneticisi Vanessa Hudson ise “Havayolları ve havalimanlarına daha hızlı ve daha elverişli deneyimler sunmaları için artan bir talep var, biz de testin nasıl sonuçlanacağını görmek için heyecanla bekliyoruz” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri