• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Diyarbakır Umut Kervanı Ramazan`da binlerce ailenin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Umut Kervanı, Ramazan ayı ve sonrası yaptığı gıda, giyim ve kumanya gibi yardımlarla fakirlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yapmış olduğu yardımlarla adından söz ettiren Diyarbakır Umut Kervanı Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı yardımlarla ilgili faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elilçi, Ramazan ayından bu yana toplamda 2 bin 312 aileye 225 bin 956 TL tutarında yardım yaptıklarını belirtti.

Elilçi, "Bizler Diyarbakır Umut Kervanı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek Ramazan ayında gönüllü ve hayırsever Diyarbakırlı kardeşlerimizin yardımlarıyla binlerce mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırdık. Buna göre; Diyarbakır merkezde ikamet eden bin 544 aileye toplamda 139 bin 414 TL tutarında gıda, giyim, kırmızı et, mülteci ailelere de toplamda 86 bin 541 TL tutarında gıda, giyim ve et yardımı yapılmıştır. Toplamda ise Ramazan ayından bu yana 2 bin 312 aileye 225 bin 956 TL tutarında yardım yapılmıştır. Ayrıca 50 bin TL tutarında 500 mağdur ve yetim çocuğun giydirilmesine, 7 bin 500 TL tutarında da 100 adet gıda kolisi dağıtımına, ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere 70 bin TL tutarında nakit para yardımına aracı olduk." dedi.

Elilçi konuşmasının sonunda, "Şu anda derneğimize kayıtlı 10 binin üzerinde başvuru var. Dolayısıyla tüm bu ailelere yardım etme ve el uzatma noktasında yetersiz kalmaktayız. Bu anlamda tüm hayırsever kardeşlerimizin bu konuda bize yardım etmelerini arzu ediyoruz. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayında binlerce aileyi sevindirme noktasında bize maddi imkân sunan Diyarbakırlı hayırsever kardeşlerimizden Allah (Celle Celaluhu) razı olsun diyor, yaptıkları yardımın kendileri için ahiret yatırımı olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir