• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Sosyal medya kullanıcıları #Başbağlar Katliamını unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

5 Temmuz 1993'te Türkiye'de tarihin en karanlık günlerinden biri olan Başbağlar Katliamını yaşandı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sivil katliamlarından biri olan Başbağlar Katliamının üzerinden tam 25 yıl geçti.

Başbağlar Katliamına dikkat çekmek ve unutturmamak için dün saat 18.00'den itibaren #Başbağlar etiketiyle hashtag başlatan Hür Ekip Sosyal Medya Platformu (HÜR EKİP), kısa sürede Trant Topic (TT)'ye çıkardı.

Binlerce sosyal medya kullanıcısının yazdığı hashtag'a parti genel başkanları, bakan, milletvekili, yazar, gazeteciler de destek verdi. İşte o tweetlerden bazıları:

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz: Zalim-mazlum denkleminde tarihe düşülen karanlık bir not: #Başbağlar. Mazluma rahmet, zalime lanet olsun!

Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkçi: Başbağlar Şehitliğimizi ziyaret ettik. Geçen çeyrek asra rağmen acıları ilk günkü gibi yüreğimizi kavuran tüm şehitlerimize rahmet diledik. #Başbağlar

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük: Şehadetlerinin sene-i devriyesinde #Başbağlar şehitlerini rahmetle anıyoruz. Zalimler her zaman lanetle anılacaktır.

HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut,: #Başbağlar katliamının sene-i devriyesinde katledilenlere rahmet, Katillerine binlerce lanet olsun! Bırak beni ağlayayım yüreğim. Ağıtlarla dağlanayım öleyim. Otuzüç gün tesbihime dizeyim. Her güne bir bülbül olayım aşkla öteyim...

Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan: #Başbağlar katliamının 25. sene-i devriyesinde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 33 masum cana kıyanları unutmadık, unutmayacağız.

Sanatçı Dursun Ali Ercincanlı: Sünnî düşmanlığı körüklemek için Sivas'ta 33 kişiyi, Alevî düşmanlığı körüklemek için #Başbağlar da 33 kişiyi birkaç gün arayla katlettiler. Bir gün, 66 cana birlikte üzüleceğiz. O gün birbirimizi yememizi bekleyenler daha çok kahrolacak!

Gazeteci Yusuf Kaplan: #Başbağlar katliamını görme! Madımak için dünyayı ayağa kaldır! Bu nasıl bir insanlıktır böyle? Katliam katliamdır. Katliamı lanetlemeyen insanlıktan çıkar!

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kezici: 5 Temmuz 1993'te terörün en acımasız ve en hain yüzü #Başbağlar'da ortaya çıktı. 33 masum kardeşimizin katledilerek köyün yakılmasından 25 yıl geçse de yürek yangımız sönmedi. Hepsini rahmetle anıyorum. Terörle sonuna kadar mücadele edilsin ki bir #Başbağlar daha olmasın!

Gazeteci Özkan Yaman: #Başbağlar Kiribati Cumhuriyeti'nin bir köyü imiş. 25 sene evvel orada 33 masum vahşice katledilmiş ama ortada delil, katil, tanık, sanık, dava, yargılama hiç bir şey bırakılmamış. Eh uzak bir memleket olduğu için üzülmekten başka elden bir şey gelmezmiş... (Ramazan Casuk-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir