• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Başbağlar şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993'te gerçekleştirdiği katliamda şehit olan 33 kişi, katliamın 25. yılı dolayısıyla köyde düzenlenen törenle anıldı.

Köy meydanındaki Kültür Evi önünde gerçekleştirilen anma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Milletvekilleri, Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve köy sakinleri katıldı.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanı Binali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu siyasilerin ve bürokratların gönderdiği taziye mesajları okundu.

Daha sonra köy muhtarı Ali Akarpınar, 25 yıl önce terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen katliamı katılımcılara anlattı.

Ardından konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Tüfenkci, "25 yıl önce bu topraklarda acılar yaşandı. Sivas'ta, Başbağlar'da acılar yaşandı. Esasında o acıların izlerini takip ettiğinizde aynı kapıya çıktığını görüyorsunuz. O gün o olayları tertipleyenler, burada bu masum canları alanlar, 15 Temmuz'da da aynı amacı taşıyorlardı. Maraş'ta da, Malatya olaylarında da aynı amacı taşıyorlardı, amaçları bu toprakları bölmek, insanımızı birbirine düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak. 2 Temmuz'da Madımak'ta canımız yandı, 5 Temmuz'da bu topraklarda yine bizim kanımız aktı. O gün bu katliamı yapan eller aynı ellerdi, aynı amaca hizmet ediyordu. Allah'a hamd olsun bu gün bu katliamı yapanlardan, aynı amacı taşıyanlardan, sonuna kadar hesap soruluyor." dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin anısına yaptırılan ve üzerinde "Başbağlar bir bilinç, Başbağlar bir uyanış" başlıklı şiirin yer aldığı anıtın açılışını gerçekleştirdi.

Katılımcılar daha sonra şehitlik anıtı ve mezarlığını ziyaret ederek, dua etti, karanfil bıraktı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir