• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
ZULMÜ UZATMANIN GEREKÇESİ NE?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- İSTANBUL

28 Şubat`ın Gerekçeli Kararı da Açıklandı! ZULMÜ UZATMANIN GEREKÇESİ NE?

Düşüncelerin, inançların, kimliklerin üzerinden tankların geçtiği ve özgürlüklerin yok edildiği 28 Şubat günleri geride kalsa da mağduriyetlerinin en önemli kısmı, olduğu yerde duruyor. Birçok alanda 28 Şubat ile hesaplaşıldı, iade-i itibarlar gerçekleştirildi ama 28 Şubat`ın en büyük mağdurlarından ve 20-25 yıldır haksız yere cezaevlerinde tutulan siyasi mahkûmlarla ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Kimi zaman devletin en üst kademelerinden dahi mağduriyetler dile getirilse de mağduriyetlerin giderilmesi adına hiçbir adım atılmadı. 28 Şubat`ın darbecileri hesap verdi, ceza aldı, darbe olduğu tescillendi ancak darbenin mağdurları yusufiler için hiçbir adım atılmadı. 28 Şubat`ın gerekçeli kararının da açıklandığı bu günlerde kamuoyunun kafasında tek soru şu; “Zulmü uzatmanın gerekçesi ne?” Mazlum Der Genel Sekreteri Av. Kaya Kartal, “Buna darbe deyip de bu kararları hala bozmamak bir mantıksızlıktır. Bu kararlar hiçbir yere sığmıyor. Biz de bu zulmün bitmesini bekliyoruz.” dedi.


Mazlum Der Genel Sekreteri Av. Kaya Kartal

BU ADAMLARIN HÜKÜMETİ DEVİRDİKLERİ TESCİLLENDİ

Av. Kartal, “28 Şubat gerekçeli kararı açıklandı. Henüz detaylarına çok bakamasam da mahkeme bunun bir darbe olduğuna karar verdi. Bu adamların hükümeti devirdiklerini, tescilledi. Darbeci olduğu kesinleşen insanları müebbet cezası ile cezalandırdı. Ama garip ki onları tutuksuz yargıladı. Burada 28 Şubatın darbe olduğu bizim tarafımızda zaten kesindi. Toplum bazında da 28 Şubatın bir darbe olduğu kabul edilmişti. Ve nihayet mahkemede bunu tescilledi bundan dolayı ceza alanlar oldu.” ifadelerini kullandı.

MAĞDUR EDİLMİŞ KİM VARSA ARTIK İADE-İ İTİBARIN YAPILMASI GEREKİYOR

İade-i itibarların yapılması çağrısında bulunan Av. Kartal, “Artık şu noktaya bakmak lazımdır. Bu darbe sürecinde verilmiş bazı yargı kararları vardır. Bu süreçte birçok dosyada hukuksuz verilmiş bir takım kararlar vardır. Mantıksal olarak baktığımız bu darbeyle mağdur edilmiş kim varsa artık iade-i itibarın yapılması gerekiyor. Mademki bunun darbe olduğunu kabul ettin, o zaman gereğini yapmak zorundasın.” şeklinde konuştu.

BU ZULMÜN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ

Av. Kartal son olarak şunları söyledi; “Belki kısmen de olsa bazı mağduriyetler giderilmiş olabilir. Başörtü meselesi, eğitim meselesi yâda işini kaybeden insanların işlerine dönmesi gibi. Fakat bu darbe sürecinin en temel mağduriyeti olan cezaevlerindeki siyasi mahpuslar meselesi henüz çözülmedi. Bireysel bazı adımlar atılmaya çalışılsa da toplu bir şekilde bir çözüm iradesi gösterilmedi. Karşımıza ciddi bir zulüm olarak çıkıyor. Buna darbe deyip de bu kararları hala bozmamak bir mantıksızlıktır. Bu kararlar hiçbir yere sığmıyor bizde bu zulmün bitmesini bekliyoruz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir