• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Eski dönemlere ait eserler ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kurtalan ilçesi Gökdoğan köyünde ikamet eden M.Ş.A. ve İ.A. isimli şüphelinin ev ve eklentilerinde arama yapıldığı belirtildi.

Aramada; Roma, Artuklu ve Eyyubi dönemlerine ait sikke, tarihi obje, dedektör ve çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı yapıldığına dair elde edilen duyum üzerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden 5 Temmuz 2018 tarihinde Siirt ili Kurtalan ilçesi Gökdoğan köyünde ikamet eden M.Ş.A. ve İ.A. isimli şüphelilerin ev, araç ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda; 5 adet Roma dönemine ait altın sikke, 247 adet Artuklu ve Eyyubi dönemlerine ait sikke, 14 adet tarihi obje, bir adet dedektör, 170 paket çeşitli markalarda bandrolsüz kaçak sigara ele geçirilmiştir." denildi.

Şüpheliler hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, tarihi eserlerin incelenmek üzere Batman Müze Müdürlüğüne teslim edileceği ifade edildi. (Murat Orhan - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir