• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...

24 Haziranda yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinden sonra yeni sistemden ve işbaşına gelen yönetimden beklentileri olduğunu dile getiren Batmanlılar, hayatın pahalı olduğundan yakınarak yeni sistemde, ekonomiyi canlandırıcı ve hayat pahalılığını azaltıcı politikalara ağırlık verilmesini istediklerini söylediler.

Konu ile ilgili İLKHA'ya konuşan Batmanlı vatandaşlar, temel gıda fiyatlarının düşmesi, dövizin akıl almaz artışının önüne geçilmesi ve hayat şartlarının iyileştirilmesi gibi hususların başlıca beklentileri olduğunu ifade ettiler.

"Esnaf ve vatandaş arasında etkileşim olmuyor"

Hayat pahalılığının esnaf ve vatandaş arasındaki etkileşimi azalttığını söyleyen M. Siracettin Kaymış, "Hükümetten beklentilerimizi sıralayacak olursak, başta temel gıda fiyatlarında bir düşüş bekliyoruz. Daha sonra dövizde de etkili bir hamle yapılarak fiyatlarının aşağıya çekilmesi lazım ki esnaf rahat nefes alabilsin. Fiyatlar yüksek olduğu için esnaf ve vatandaş arasında bir etkileşim de olmuyor. Etkileşim olmayınca esnaf iflas edecek dereceye geliyor. Şu an ülkemizde her şeyin fiyatı hat safhada ve eğer böyle giderse esnaf kepenklerini indirecek. Yeni sistem ve hükümetten beklentilerimiz bu önemli konulardır." şeklinde konuştu.

"Esnaf olarak iş yapamaz hale geldik"

Yeni sistemde, hükümetin halkın taleplerine cevap verecek politikalar izlemesi gerektiğini söyleyen esnaflardan M. Şirin Dündar, "Bir esnaf olarak maalesef iş yapamaz hale geldik. Seçim bitti ve artık yeni sistemde hükümetin, halkın taleplerini karşılaması lazım. Yeni sistemde, bu anlamda nelerin olduğunu bilmiyoruz ama bir an önce artan fiyatlara dur denmeli artık! Alacakları maaşın hakkını, halkın sorunlarını gidererek vermeleri gerekiyor. Gıda fiyatları halkın yaşam standartlarının üstünde. Döviz fiyatlarının düşürülmesi de için gerekli adımlar atılmalı." dedi.

"Hem mal alırken hem de satarken sıkıntı yaşıyoruz"

Denenmemiş bir sisteme geçilmesinden dolayı halkın yeni süreçte hükümetten ciddi beklentilerinin olduğuna değinen Remzi Göker, "Herkes gibi bizim de yeni sistem hakkında net bir bilgimiz yok fakat en büyük sıkıntı, piyasanın çok fazla serbest bırakılması, hiçbir şeye müdahale edilmemesi, zamların keyfi uygulanması. Bir ürünü aldıktan bir ay sonra 3 defa zam geliyor. Gıda, döviz, elektronik fiyatları da aynı. Hem mal alırken hem de satarken sıkıntı yaşıyoruz. Bir esnaf olarak bu konuda mustaribim ve benim gibi birçok arkadaşım var. Denenmemiş bir sisteme geçtik ve dolayısıyla halkın bir beklentisi var. Allah hayırlısını nasip etsin." ifadelerini kullandı.  

"Ülke genelinde her şeyin fiyatı oldukça yüksek"

Halkın içinde bulunduğu mevcut sıkıntılardan arındırılması gerektiğini savunan Nihat Akbay ise "Ülke genelinde her şeyin fiyatı oldukça yüksek! Patatesten tutun, benzin fiyatlarına kadar... Halk gerçekten zor günler geçiriyor. Alışverişe gidip her üründen 4-5 kilogram alan biri artık yarım kilogram ile alışveriş yapıyor. Buda hali ile esnafı sıkıntıya düşürüyor." dedi. (Mehmet Salih Akgül - İLKHA)