• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
İşgal güçleri 13 Filistinliyi alıkoydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskınlarda biri eski bakan 13 kişiyi alıkoydu.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alana habere göre, işgal güçlerinin Cenin'de eski bakan Vasfi Kubha ve eski esir Mehdi El-Hayfavi'yi alıkoydu.

İşgal güçleri Kalkiliya'nın İmatin beldesinde Esyed Berri'yi gözaltına alırken Kalkiliya kentinde de Esad Et-Tavil'i kardeşini Nablus yakınlarındaki Zatera kontrol noktasında gözaltına aldıktan birkaç saat sonra alıkoydu.

Ramallah vilayetinde de işgal güçlerinin El-Em'ari Kampı'nda Muhammed Hammad'ı, Nedim Ahmed Ebu Rebia ve Yezen Ahmed Ebu Rebia'yı El-Mezraa El-Ğarbiyye'de, Hüseyin Şebbaneyi kuzeydeki Sencel'de alıkoyduğu kaydedildi. 

İşgal güçlerinin Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı'nı da evine baskın düzenleyerek alıkoymak istediği fakat baskın sırasında evde bulunmadığı için gözaltına alamadığı, Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celzun Kampı'na da baskın düzenlediği bildirildi.

İşgal güçleri, Fetih hareketi sekreteri Halid El-Battat'ı da El-Halil'in güneyindeki Ez-Zahiriyye beldesine baskın düzenleyerek alıkoydu.

İşgal güçlerinin beldede ayrıca onlarca eve baskın düzenlediği ve arama yaptığı evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği belirtildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir