• DOLAR 32.511
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2488.956
  • ...
Siirt`te küçükbaş hayvancılığa 8 milyon TL destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve hayvancılık kenti Siirt'te, küçükbaş hayvan ırklarının zenginleştirilip etinden, sütünden ve tiftiğinden daha fazla faydalanılması amacıyla hazırlanan "Küçükbaş Hayvan Payetleme Birimi Güdümlü" projesi için imza töreni düzenlendi.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) tarafından hazırlanan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Siirt Valiliği tarafından da desteklenen projenin mutabakat metni, bir otelde Vali Ali Fuat Atik, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve SİÜ Rektörü Profesör Doktor Murat Erman'ın katılımıyla düzenlenen törende imzalandı.

Törende konuşan Vali Ali Fuat Atik, "DİKA'nın yüzde 75 hibe desteği ve 8 milyon TL proje bedeli ile Türkiye'nin ilk ve tek 'Küçükbaş Hayvan Payet Üretim Merkezi' Siirt Üniversitesinde kurulacak ve ilin ekonomisine çok önemli bir katkı sağlayacaktır." dedi.

"Proje Türkiye'de bir ilk"

Projeyi çok önemsediklerini belirten Atik, söz konusu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Murat Erman, daha önce bir tekeden bir tohumlama sağlanırken, proje sayesinde bu sayının 30'a çıkacağını ve yurt dışına da ihracat yapılacağını belirtti.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise kente pozitif ayırımcılık yaptıklarını ifade ederek, projenin sadece Siirt'te değil ülke çapında da önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti. (Murat Orhan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir