• DOLAR 32.521
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2492.57
  • ...
Hem de 15 Temmuzda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Piyango İdaresi (MPİ), haftada bir gün olan Sayısal Loto çekilişlerini iki güne çıkardı. Vatandaşları kumar alışkanlığına sevk eden basit oyunların azaltılması veya kaldırılması adına bir adım atılmazken, yaygınlaştırılmasına büyük tepki var.

Milli Piyango tarafından küçük miktarlarda paralarla bile oynanabilen bir kumar alışkanlığı olan "Sayısal Loto" haftada bir gün çekiliyordu. Hain darbe girişimi tarihi olan 15 Temmuz'da ise bu oyunun çekiliş sayısı iki güne çıkarılacak.

MPİ tarafından yapılan açıklamada, "Sayısal Loto (6/49) oyununda haftada iki çekiliş yapılmaya başlanacaktır. Uygulamaya 15 Temmuz 2018 tarihinde başlanacak olup; ilk çekiliş 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü ikinci çekiliş ise 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek ve çekilişler bu şekilde devam edecektir" denildi.

Adında "Milli" kavramını da taşıyan kumar oynatma kurumu MPİ, daha önce de gündüz yapılan at yarışlarını geceleri de yapmaya başlamıştı. Bir diğer kumar olan at yarışları, Türkiye Jokey Kulübü`nün bünyesinde yapılıyor. Gündüz yapılan at yarışlarının Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa`daki hipodromlarda gece de yapılması kararlaştırılmıştı.

Kaynak : Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir