• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Öğrenciler tercih danışmanlığı merkezlerinde bilgilendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi 2 Temmuz 2018 tarihi itibariyle başladı.

13 Temmuz'a kadar sürecek tercihler için öğrenciler, okullarda ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentin değişik bölgelerinde oluşturulan tercih danışmanlığı merkezlerinde lise tercihlerini rehber öğretmenler nezdinde yapma imkânı buluyor.

Rehber öğretmenler öncülüğünde velileriyle birlikte tercih danışmanlığı merkezlerine giden öğrenciler, puanlı ve puansız lise tercihlerini gerçekleştiriyorlar.

Tercih danışmanlığı merkezlerinin öğrenciler için önemli olduğunu belirten veliler, öğrencilerin rehber öğretmenler eşliğinde doğru tercih yapma fırsatı bulduklarını anlattılar.

Lise tercih danışmanlığı merkezlerini dolaşan ve yapılan çalışmaların sağlıklı ve verimli yürütülmesini takip eden Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, öğrencilerin rehber öğretmenler nezdinde velileri ile birlikte tercihlerini yapmasının önemli olduğunu kaydetti.

Göl, "Tercihler başlamadan önce tercih danışmanlığı komisyonlarını oluşturduk. İlimizde 641 öğretmenin 198 noktada hizmet verdiği danışma merkezlerinde, öğrencilere eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri profesyonel anlamda sunulmaya başlandı. Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih edecekleri okul, alan ve programları seçmeleri için öğretmenevleri, halk eğitimi merkezleri ve rehberlik araştırma müdürlüklerinde (RAM), park ve bahçelerin yanı sıra okullarımızda kurulan tercih danışma merkezlerimize veliler ve öğrencilerimiz rahatlıkla ulaşabilirler. Öğrencilerimiz ve velilerimiz tercih danışma merkezi noktalarını il, ilçe milli eğitim müdürlükleri ve RAM'ların web sitelerinden öğrenebilirler." dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir