• DOLAR 32.535
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2492.832
  • ...
ABD`ye "İnsan Ticareti Raporu" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2018 yılı insan ticareti raporuna tepki gösterdi.

Raporu, asılsız ve boş iddialar olarak değerlendiren Kasımi, yaptığı açıklamada, "Geçersiz ve mesnetsiz bilgilere dayanan kaynaklarla İran İslam Cumhuriyeti gibi ülkelere insan ticaretine ilişkin asılsız ve boş iddialar getiren tek taraflı ve politik amaçlı raporu şiddetle reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'yi istikrar bozucu tavırlarıyla dünya kamuoyunu yanıltmakla suçlayan Kasımi, "ABD hükümeti, dünya genelinde özellikle Batı Asya ve Afrika'da, insan ticaretiyle uğraşan organize suç şebekelerin kurulması ve genişletilmesine yol açan müdahaleci ve istikrar bozucu tavırlarla dünya kamuoyunu yanıltmak istiyor." dedi.

İnsan ticaretiyle ilgili özellikle kadın ve çocuk ticareti konusunda uluslararası toplumun artan kaygılarına değinen Behram Kasımi, bağımsız devletlere karşı tek taraflı ve kasıtlı olarak hazırlanan raporların uluslararası hukuka aykırı olduğunu dile getirdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir