• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
Şarj kabloları tarihe karışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Elektrikli otomobiller yavaş yavaş fosil yakıtlı olanların yerini alırken, karşılaşılan en büyük problem, bu araçların şarj işlemlerinin nerede, nasıl yapılacağı. Bu alanda çalışmalarını sürdüren BMW, hibrit araçları için kablosuz şarj sistemi geliştirdi. Fabrika çıkışı bu şekilde yapılmış olan sistem, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Temmuz ayı itibariyle seri üretime geçecek olan sistem için 530e iPerformance modeli için şimdiden sipariş vermek mümkün. İlk olarak Almanya`da kullanılacak olan sistem İngiltere, ABD, Japonya ve Çin`de hizmete girecek.

SU GEÇİRMEZ TABAN

Bir şarj tabanı fişe takılarak aracın park ettiği yere konuyor. Araç üzerine gelince kablosuz olarak şarj olmaya başlıyor. Araç sahibi istediği zaman aracına atlayıp gidebiliyor. Kablo ile uğraşmaya hiç gerek olmadan. Bu sistemi fişe takılarak şarj edilen elektrikli araçlar için bir alternatif model olarak geliştiren BMW, sistemin su geçirmez olduğunu ve her türlü hava koşulunda kullanmaya uygun olduğunu belirtiyor.

3.5 SAATTE ŞARJ

BMW`nin geliştirdiği sistemle araç, 3.2 kW şarj gücü ile 3.5 saat içinde şarj edilebiliyor. Sistem yüzde 85 verim ile çalışıyor. Şarj tabanı ile otomobil arasında Wi-Fi üzerinden bir iletişim sağlanıyor. Araç sahibi, aracın ön kısmını doğru konumlandırması amacıyla otomobilin içinde bulunan bir ekran ile yönlendiriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir