• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Tatil dönemlerinde uçak biletlerinin cep yaktığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,

'Talep yoğunluğunun olduğu dönemlerde uçak biletlerinin tavan fiyatı delinerek normalin iki-üç katı artıyor. Özellikle resmi tatil ve bayram tatili ile yaz sezonunda yurt içi uçuşların arttığı dönemlerde tavan fiyatı uygulaması rafa kalkıyor. Ancak vatandaşların yoğun olarak seyahat ettiği dönemlerde uçak bileti fiyatları dönemsel değil sistematik olmalı. Yoğun talep dönemlerinde ise ek seferler konulabilir. İstisnasız olarak belirlenen taban ve tavan fiyat uygulaması yeniden hayata geçirmeli. Uçak biletleri cazip hale getirilirse hava yolu taşımacılığı daha da gelişir ve vatandaşlarımız kısa süre içinde varacağı rotaya ulaşarak ekonomik yolculuk yapmış olur' diye konuştu.

'SEYAHAT HİZMETİ VEREN İNTERNET SİTELERİNİN CİROSU 14.8 MİLYAR'

Tatile çıkacakların online tatil rezervasyon yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten Palandöken,

'Yapılan araştırmalarda göstermektedir ki son üç yıl içerisinde internet üzerindeki tatil pazarında yüzde 190'lık büyüme gerçekleşti. 2017 yılında online tatil satışı yapan internet sitelerinin yıllık cirosu 14.8 milyar TL olarak kaydedildi. Tatil ve seyahatlerin internet üzerinden yapılmasının çok sayıda avantajı var. Vatandaşlar yazın yapacağı tatili kış aylarında planlayıp rezervasyon yaptırdığında çok uygun fiyatlarla konaklama yapabiliyor. Ancak avantajlardan yararlanmak için online tatil satın alırken çok dikkatli olmak gerek. Çünkü bu pazarın büyümesi birçok dolandırıcılığı da beraberinde getiriyor. Kredi kartı ile internet üzerinden tatil satın alan vatandaşlar otele gittiklerinde aynı odanın 3-4 aileye daha satıldığı haberi ile karşılaşabiliyor. Bu tarz dolandırıcılıklara maruz kalmamak için online tatil satın alırken kurumsal ve güvenilir internet siteleri tercih edilmeli' şeklinde konuştu.