• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin`de gerçeği aratmayan radyasyon tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) tatbikatı, Mardin İl Sağlık Müdürümü Uzm. Dr. Saffet Yavuz önceliğinde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı Başkanı ve Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alpay Tuncar başkanlığında başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Mardin AFAD, Mardin 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Mardin UMKE, Mardin İtfaiye Daire Başkanlığı ve Mardin Devlet Hastanesi yönetiminin ortaklaşa düzenlediği tatbikata İl Sağlık Müdürlüğünden Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Hasan Timurağaoğlu, İsa Aydoğan ile Mardin Devlet Hastanesi Yönetimi ve çalışanları katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği, merdiven altı kaçak deterjan üretimi yapan bir işyerinde patlama meydana geldi. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri durumdan etkilendi.

Olayı gören ambulans şoförünün durumu bildirmesiyle 112 komuta merkezi tarafından KBRN şüphesiyle olay yerine AFAD, İtfaiye, UMKE ekipleri ile Kolluk Kuvvetleri sevk edildi.

Tatbikatta, özel kıyafetleriyle kaza yerine gelen AFAD ekiplerince,  keşif tespit, yaralıya ilk müdahale, kazazedelerin kurulan özel çadırlarda temizlenmesi, numune alma, hastaneye sevk, hastane acil servisinde müdahale ile durumdan etkilenip kendi imkânlarıyla hastaneye ulaşanlara müdahale, itfaiye ekiplerinin olay yerini temizlemesi ve ambulansların yıkanma işlemleri detaylı bir şekilde yapıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir