• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ebru Özkan`a özgürlük için basın açıklaması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv Ben Gurion Havalimanında siyonistler tarafından gözaltına alınan Ebru Özkan için Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına STK temsilcileri, Hukukçular ve Özkan'ın ailesi katıldı.

Basın açıklamasına STKlardan Yeryüzü Avukatlar Derneği, Hukukçu Kadınlar Derneği, Hukukçular Derneği, MAZLUMDER, Hukukun Üstünlüğü Derneği ve YAYDER katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yeryüzü Avukatlar Derneği Başkanı Mahmut Doğan, 11 Haziran 2018 tarihinde Kudüs ziyareti sonrası İstanbul'a dönüş için Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan'ın hiçbir gerekçe gösterilmeden alıkonulduğu söyledi.

"Özkan yalan beyanlarla gruptan koparıldı"

Ebru Özkan'ın beraberinde bulunan grup görevlisi ve grupta bulunan arkadaşlarının itirazlarına karşı, israillilerin,  sorunun derhal çözüleceği ve Ebru Özkan'ın bir sonraki uçak ile Türkiye'ye gönderileceğini söylediklerini ancak bu söze rağmen bırakılmadığını belirten Doğan, Özkan'ın yalan beyanlarla, gruptan koparıldıktan sonra hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak gözaltına alındığını ifade etti.

"Gayrı insani davranışlar işgalci israilin politikası haline gelmiştir"

Durumun Türkiye Kudüs Başkonsolosluğu, Tel Aviv Büyükelçiliği ve Türkiye Dışişleri Bakanlığına bildirildiğini belirten Doğan, Ebru Özkan'ın avukatı Ömer Hamayse'nin, yaptığı açıklamada, müvekkilinin, israilin güvenliğini tehdit ve terör örgütleriyle bağlantı şüphesi suçlamasıyla gözaltına alındığını söyledi.

Doğan "Bu gözaltı dayanaktan yoksun ve tamamen keyfidir. Biz İşgalci İsrail'in bu terör söylemini daha önceleri 12-13 yaşındaki Filistinli çocuklara 25-30 kişilik silahlı ve tam teçhizatlı işgalci israil askerlerince gözaltına alınma hadiselerinden de biliyoruz. Uluslararası hukuk normlarını ve temel insan haklarını ihlal eden davranışlar bir davranışı olamaz. Gayrı insani, onur kırıcı ve hukuku ihlal eden davranışlar işgalci israilin politikası haline gelmiştir. Bu muamelenin Türkiye vatandaşlarına yönelik olarak her geçen gün daha da ağırlaşarak devam ettiğini gözlemliyoruz. Nitekim her Kudüs, Filistin gezisinde, Türkiye'den giden her grup üyeleri üzerinde hem giriş esnasında hem de çıkış esnalarında kenara ayrılarak ve çıkış kodu 5 ile başlayan etiketler ile israil güvenliğine tehdit oluşturdukları gerekçesi ile aşağılanarak detaylı ve onur kırıcı bir aramaya maruz bırakılmaktadırlar." diye konuştu.

"Ebru Özkan derhal serbest bırakılmalı ve kendisinden özür dilenmeli"

"Görevlilerinin hukuka aykırı ve gayrı insani tutumları nedeniyle israili kınıyoruz" diyerek açıklamalarına devam eden Doğan, "Hukuk kuralları uyarınca kabul edilemez olan bu onur kırıcı, haksız ve mesnetsiz muamelelerin bir an önce son verilmesini istiyoruz." dedi.

Doğan, yaptığı basın açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"israil hapishanelerinde 11 Haziran 2018 tarihinden bu yana 20 gündür haksız olarak, hukuksuzca ve keyfi olarak gözaltında tutulan ve her çıkarıldığı mahkeme karşısında hukuksuzca, keyfi gözaltı ve tutuklama süresi devam ettirilen, yetkililerce avukatları ile de uzun bir süre görüştürülmeyerek savunma hakkı ve kişisel görüşme hakkı, hukuka aykırı olarak kısıtlanan Ebru Özkan Hanımefendinin derhal serbest bırakılmasını ve kendisinden özür dilenmesi gerektiğini saygıyla kamuoyuna  duyururuz." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir