• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
 "YKS ile YGS arasında fark yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu bugün saat 10.15'te başlayıp 12.30'da son buldu. Saat 10.00'dan sonra gelen öğrenciler sınav binalarına alınmadılar.

Sınav sonrasında değerlendirmelerde bulunan üniversite adayları YKS ile YGS arasında fark olmadığını söylediler.

YGS ile karşılaştırdığında fark olmadığını belirten Emrah Turan, hedefini tutturacağını ümit ettiğini belirterek, "Bu sınav YGS ile karşılaştırıldığında hemen hemen aynıydı. Yeni sistemde soru sayısı değişmişti ama soru düzeyleri, soru kalitesi ve zorluk derecesi aynıydı. Güzel bir sınavdı. Açıkçası, yapabildiğimi düşünüyorum. İnşallah hedefimi tuttururum." dedi.

YKS'nin YGS'den daha basit olduğunu söyleyen Muammer Yıldırım da "Sınav basitti ama zaman sıkıntısı vardı. Genel olarak zor soru yoktu. YGS'ye göre daha basitti. Fakat sürekli sistemin değişmesi psikolojik olarak da olsa bizi olumsuz etkiliyor. Bunun için sürekli değişmemesi gerekir. Sınavda çıkan sorular örnek sorularla benzerdi." şeklinde konuştu.

Muhammet Alataş ise basit bir sınav olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Bu sene ilk defa sınava girdim. Sınav çok basitti. İyi yaptığımı düşünüyorum. Zor bir sınav olmasını bekliyordum. Benim beklediğimden kolay geldi. Çözdüğümüz YGS denemelerine oranla çok basitti." (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir