• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
YKS`ye giren öğrenciler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) maratonu bugün saat: 10.00'da başladı.

Mardin'de 130 merkezde yaklaşık 33 bin öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ter döktü.

Sınav öncesi adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınava girdikleri salonlara alındılar. Sınava geç kalanlar ise içeriye alınmadı. Gözyaşlarına boğulan öğrenciler, çaresiz bir şekilde okuldan ayrıldılar.

Sınavdan çıkan adaylar, duygularını İLKHA ile paylaştılar.  Öğrencilerin çoğu soruların çok zor olduğunu belirtti.

Çocuk gelişimi bölümünü okumak istediğini belirten adaylardan Cera Özcan, "Sınav güzel geçti ama biraz yetiştiremedim. Sorular biraz zordu, biraz daha çalışmaya ihtiyacımız vardı. Umarım güzel bir puan gelir, çocuk gelişimi bölümü kazanırım." dedi.

Genel olarak sınavın iyi geçtiğini belirten Emine Üz ise "Bazı sorularda zorlandık, bazı sorularda kolaydı. Genel olarak sınav iyi geçti. Alacağım puana göre bir bölüm seçeceğim inşallah." diye konuştu.

Allah'tan sınav sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen öğrencilerden Aysel Balıkçı da şunları söyledi:

"Yeni sitem olduğu için daha kolay bekliyorduk ama biraz zordu. Genelde iki şık arasında kalıyorduk. Yine de çok şükür iyi geçti. Çözdüğüm sorulara göre; hedefimin altında bir puan geleceğini düşünüyorum. Bakalım hayırlısı ne olacak. Allah'tan sınav sonucumun hayırlı olmasını diliyorum."

Öğrencilerden Muhammed Aydın, "İkinci senedir sınava giriyorum. Biraz heyecan vardı ama genelde iyi geçti. Türkçe sorular iyiydi ama matematik soruları biraz beni zorladı. Eğer bir öğrenci güzel çalışsa sistem onu etkilemez. Hedefim hukuk bölümüdür. Geçen yıl sınava girdim olmadı bu sene çalıştım inşallah hayırlısıyla kazanırım." dedi.

Sınav sorularının bayağı zor olduğunu dile getiren Muhammed Kemal Biliçoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Emeğiniz emanetimizdir diyorlar ama sınava bak! Matematikte rasyonel bile çıkmadı, berbat! O kadar temel matematik çalıştık hiçbir soru çıkmadı. Birde 0.50 net kuralını çıkarmışlar. Süremizde yetmedi. Türkçede öyle çelişkili sorular vardı baya bir durduk. Hedefim psikolojiydi ama bundan sonra ancak işletmeye gideriz."

Türkiye genelinde saat 10.00'da başlayan sınav boyunca Mardin genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir