• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa`da öğrenciler YKS maratonunda ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu Şanlıurfa'da öğrencilerin heyecanlı katılımıyla başladı.

Sınav saatinden yaklaşık 1,5 saat önce okula gelen öğrenciler ve aileleri okul bahçesinde beklerken polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve her öğrencinin titizlikle aranıp içeri alındığı gözlemlendi.

Polisler tarafından yapılan son uyarıdan sonra saat 10.00'dan itibaren okulun kapıları kapatılırken, öğrencileri sınava giren aileler gölgeliklere çekilerek dua ile öğrencilerinin sınavdan çıkmalarını beklemeye koyuldu.

Sınav emanetçilere yaradı

Öğrencilerin üzerlerinde bulunan cüzdan, telefon, saat, bileklik, anahtar vb. eşyalar sınav salonlarına alınmazken, bu gibi eşyalar kantinde emanet olarak bırakıldı. Emanetçiler ise yoğunluğun yaşandığını ve işlerinin iyi olduğunu ifade ettiler.

Ulaşım bugün ücretsiz

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin hızlı bir şekilde sınavlarına yetişebilmeleri için hem otobüs sayısını artırdı hem de ulaşımı ücretsiz hale getirdi. Öğrencilerin sınava aç girmemeleri için ise okul kapısında poğaça ve meyve suyu ikram edildi.

Sınava iki tane kızı giren Abdullah Çini, öğrencilerinin kazanması için kendilerine çok destek verdiklerini ifade ederek, "2 tane kızım sınava girdi. Önceden sınava girmişlerdi ama çalıştıkları işte yükselmek için sınava bir daha girdiler. Biz kendilerine her türlü çalışma ortamını sağladık. Özel dersler aldılar ama dershaneye gitmediler. Kendi çabalarıyla uğraştırlar. Bizim aile olarak öğrencilerimize desteğimiz çoktu. Öğrencilerimiz bizim desteğimizle üniversiteyi kazandılar." dedi.

Kendilerine mikrofon uzattığımız öğrencilerden kimi 1 yıl kimi ise 2 yıllık emeğinin ardından sınava gireceklerini ve heyecanlı olduklarını ifade ederek, sınava giren herkese başarılar dilediler. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir