• DOLAR 32.435
  • EURO 34.449
  • ALTIN 2489.732
  • ...
Şırnaklı öğrenciler üniversiteye gidebilmek için ter döküyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl ilk defa uygulanan ve Türkiye geneli yaklaşık 2 milyon öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Şırnak'ta da heyecanla başladı.

Öğrencilerin çoğu sınava girebilmek için bir gün öncesinden kent merkezine geldiler. Vatandaşlar, adeta seferberlik içine girerek, öğrencileri evlerinde ağırladılar.

Birçoğu yakınlarıyla birlikte sınava gelen öğrenciler, hazırlıklarını tamamladıkları YKS'ye girecekleri için büyük heyecan yaşadıklarını belirttiler

Saat 10.15'te başlayan sınava girmek isteyen öğrenciler, sınav saatinden önce okulların önünde hazır bulundular. Öğrenciler, özel eşyalarını okul tarafından giriş kapısında kurulan masanın üzerine bıraktıktan sonra kimlik kontrolünden geçirilip, sınava girecekleri salonlara alındılar.

Sınav için çok çalıştığını belirten öğrencilerden Veli Yavaş, lise hayatını mutlu bir sonla bitirmek istediğini söyledi.

Cizre'den il merkezine geldiklerini ifade eden Yavaş, Şırnaklıların misafirperverliklerinden dolayı mutlu olduklarını kaydedip, "Cizre'den geliyorum. YKS sınavı için geldik. Bu sınav için bayağı çaba harcadık. İnşallah sonuçlarına katlanırız. Mutlu bir sonla bitireceğiz bu lise hayatını.  Şu ana kadar bir heyecanım yok, olmayacak da sanırım. Hayat bu, bu tür şeylere hazır olmalıyız. Hedefim konservatuvar bölümüne gidip, müzik öğretmeni olmak. Dün gece Cizre'den gelip burada ablamın evinde 7 arkadaşımla beraber kaldık. Sağ olsunlar, Şırnak halkı da sınava girecek öğrencilere yardımcı oldu." dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir