• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Ağrı`da camiler çocuk sesleri ile şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla açılan yaz Kur'an kursları sayesinde, camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Ağrı'da 902 Kursta 932 öğretici ile 12 bin öğrenciye eğitim veriliyor. İl Müftüsü Tandoğan Topçu, hedeflerinin daha fazla öğrenciye ulaşmak ve yetiştirmek olduğunu söyledi.

"Bu çocuklar bize emanet"

Tandoğan Topçu, "Ağrı İl Müftülüğü olarak, bu süreçte elimizden geleni, en üst düzeyde, en güzel bir şekilde yerine getireceğiz. Ağrı genelinde 562 kursumuz şuanda faaliyette. Bunlara ilaveten 370 adet kursumuz daha bunlara katılacak. Çünkü şimdi kayıt süreci devam etmektedir. Buradaki toplam öğrenci sayımız 11 bin 809. Yani 12 bine dayanmaktadır. İnşallah bu sayıyı geçeceğiz. 12 bin öğrencimizi 932 öğreticimizle öğrencilerimizi eğitmeye çalışacağız inşallah.  Bu kurslardaki kız ve erkek öğrencilerimizin sayıları hemen hemen aynıdır. Bu yavrularımız bize emanet, kadromuzla elimimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Çocuklardan dolayı gelen şikâyetlerden rahatsızız"

Kur'an'ın rahmet yüklü mesajının çocuklara yüklenmesi gerektiğinin altını çizen Topçu, "Toplum olarak, camiye gelen cemaatimiz ya da bunun dışındaki vatandaşlarımız, camiye gelen yavrularımızdan en ufak bir rahatsızlık duymamalılar. Bu durumla ilgili çok sıkıntılar görüyoruz. Gerek Ramazan ayında, gerek sair zamanlarda, 'çocuklar camiye geldi, ses çıkardı, gürültü yaptı' şeklinde zaman zaman gerekli gereksiz şikâyet ve serzenişler geliyor. Biz bu serzenişlerden rahatsızız. Biz, bu yaşta çocuklarımızı camide tutabilir, eğitebiliriz. Kur'an'ın rahmet yüklü mesajını onlara yükleyebilir, öğretebilir isek bizim için, ülke için büyük bir kazançtır, büyük bir gelişimdir." dedi.

"Çocuklar üzdüğümüz için camiye gelmemezlik ederlerse bunun vebalini kimse yüklenemez"

Konuşmasında velilere de mesaj veren Topçu şunları söyledi: "Velilerimize büyük görevler düşüyor. Onlarda yavrularımızı zamanında göndermeleri lazım. Sabah 09.00-12.00'da arası öğleden sonra 13.00-16.00 arası eğitim vermekteyiz. Velilerimizde bu saatlere dikkat etmeliler.  'Çocuk evden gitsin de ne olursa olsun' düşüncesi olursa, burada başarı, bereket olmaz. Beklenen eğitim seviyesine ulaşmamız mümkün değil. Bu bir zincirin halkası gibidir. Eğer bir çocuğumuzu, yanlış bir ifade ile üzer, gönlünü kırar isek ve bu çocuk bundan dolayı camiye gelmemezlik ederse bunun vebalini kimse yüklenemez." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir