• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
"28 Şubat mağdurları Kurban Bayramını aileleriyle geçirsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Ağrı Şubesince 28 Şubat sürecine ilişkin açıklama yapıldı.

Şube Başkanı Yüksel Aslan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat'ın hesabının hâlâ sorulmadığını ve 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600'e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri için darbenin devam ettiğini söyledi.

Aslan, "Cumhurbaşkanı'nın defalarca dillendirdiği, TBMM'de de defalarca gündeme gelen bu hukuksuzluğun yeni dönemde ertelenmeden ilk iş olarak çözülmesini ve 28 Şubat mahpuslarının Kurban Bayramı'nı aileleriyle birlikte geçirmelerini bekliyoruz." dedi.

28 Şubat mağdurlarını tutuklayanların tutuklu hale geldiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve bu insanların ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir. Brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri, iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa atarak, gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz. 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz. 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane, ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir