• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
"Hem dinimizi öğreniyoruz hem tatilimizi yapıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlayan yaz Kur'an kursları, Şırnak'ta da çocukların yoğun katılımıyla başladı.

Silopi ilçesindeki Gayret Camii Erkek Kur'an Kursu ve Halil Sezgin Kız Kur'an Kursuna akın ederek ders başı yapan çocuklar, hem dinlerini öğrendiklerin hem de tatil yaptıklarını söylediler. İlçede 2 ay sürecek olan yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 6 bin çocuğa Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra İslami eğitimler de verilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, kurslarda Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve ahlak dersleri verip, sportif etkinlikler de gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Elçi, "Biz çocuklarımıza öyle yaklaşıyoruz ki bir taraftan camiyi öğreniyorlar, bir taraftan Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorlar, bir taraftan da tatil yapıyorlar. Sadece Kur'an'ı değil, ahlaklı olmayı da öğretiyoruz. Anne ve babalarımızın, çocuklarını mutlaka camiye göndermelerini talep ediyoruz. Çocuklarını göndersinler, dinini, namazını öğrensinler. Bugün öyle bir hale gelmiş ki namaz kılmasını dahi bilmeyenler var. Kur'an'ı, dini ve peygamberi bilmeyenler var. Dolayısıyla bunu daha küçükken öğretmek lazım. Bir Müslüman olarak çocuklarımızı küçükken namaza alıştırmıyor, daha küçükken Kur'an'ı Kerim'i öğretmiyor, Kur'an'ın bizim için önemli olduğunu anlatmazsak ne zaman anlatacağız? Büyüdükten sonra mı anlatacağız? O şekilde zamanı geçmiş olur. Her şeyin bir zamanı vardır. Öğrenmenin zamanı ise çocukluktur." dedi             

"Sadece Kur'an öğrenmiyoruz, ahlakı da öğreniyoruz"

Kur'an kurslarının bir avantaj olduğunu anlatan Gayret Camii Erkek Kur'an Kursu öğrencilerinden Muhammed Salih Cin, şunları söyledi:

"Burada öncelikle Kur'an okuyoruz. Bir hatamız varsa sağ olsunlar, hocalarımız bize söylüyorlar. Daha iyi okuyucular olalım diye biz de hatamızı düzeltiyoruz. Cemaatle namaz kılıyoruz.  Normalde okula gittiğimiz için camiye gelemiyoruz ve dini eğitim göremiyoruz. Yazın böyle programların olması avantajlıdır. Bu avantajı değerlendiriyoruz. Kur'an'ı güzel okumak için tecvidi öğreniyoruz. Burada sadece Kur'an öğrenmiyoruz, ahlakı da öğreniyoruz. Büyüklerimize karşı saygılı, küçüklerimize karşı ise sevgi içinde olmayı öğreniyoruz. Buradaki etkinlikler çok güzel, beğeniyorum."

"Hem tatilimizi yapıyoruz hem de Kur'an'ı öğreniyoruz"

Hem Kur'an-ı Kerim öğrendiklerini hem de tatil yaptıklarını dile getiren Halil Sezgin Kız Kur'an Kursu öğrencilerinden Büşra Bayar da "Burada İslam'ın ve imanın şartlarını öğreniyoruz. Temel dini bilgiler, ahlak dersleri ve peygamberimizin hayatını hocalarımızın sayesinde öğreniyoruz. Kur'an'ı bilmeyenler gelip burada Kur'an öğreniyorlar. Okulda olduğumuzda camiye gelip Kur'an öğrenemiyoruz. Şimdi yaz Kur'an kursu programı sayesinde hem Kur'an'ımızı, dinimizi öğreniyoruz hem de tatilimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Barışcan Bölüş ise "Camiye geliyoruz. Hocalarımız bize temel dini bilgileri, peygamberimizin hayatını, namazın nasıl kılınacağını, farz ve sünnetini söylüyorlar. Arkadaşlarımızla beraber çok güzel şeyler öğreniyoruz. Emeği geçen seydalarımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir