• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...
Şimdi de Filistinlilerin araçlarına saldırıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimi faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Nablus'un güneyindeki köylerin arazileri üzerinde kurulu Yitzhar Yahudi Yerleşkesi'nden gelen yerleşimcilerin Urif beldesinin kuzeyine sızdığını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin Urif beldesinde birçok aracın lastiklerini tahrip ettiği ve araçlardan ikisinin belde sakinlerinden Galib Rıdvan Ahmed Amir ve oğlu Mahmud'a ait olduğu belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin Urif beldesinde Filistinlilerin evlerinin ve iş yerlerinin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdıkları kaydedildi.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka'da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

Kaynak:Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir