• DOLAR 32.485
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2474.871
  • ...
LGS birincisi: Önemli olan düzenli ve planlı çalışılmasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık bir milyon öğrencinin ter döktüğü ve 2 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 2 gün önce açıklandı. Açıklanan sonuçlarda öğrencilerin aldığı puanlar, il genelinde ve Türkiye'de yüzdelik dilimde başarı sıralama sonuçları verildi.

Türkiye genelinde sınava giren yaklaşık bir milyon öğrenci içerisinde 18 öğrenci, bütün soruları doğru yaparak Türkiye birincisi oldu. Bu öğrencilerden birisi de Özel Gaziantep Birey Ortaokulu öğrencisi Berke Körlü (14) oldu.

Gaziantep'te sınava girenler arasında yer alan Körlü, 500 tam puan alarak, Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı.

İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada Körlü, başarısında öğretmenleri ve ailesi başta olmak üzere çevresinin büyük payı olduğunu söyledi.

Öğretmenlerinin, ailesinin ve arkadaşlarının kendisine çok destek olduğunu belirten Körlü, "Sınava hazırlık sürecinde önemli olan, düzenli ve planlı çalışılmasıdır. Kaç soru çözdüğünüz önemli değildir. Sorunun değerli olduğu, içeriği önemlidir. Anlamadığınız soruları da hocalarınıza sormanız gerekiyor. Dersi derste dinlemek en önemlisidir. Ders sadece derste dinlenir. Hocanın anlattığı ile başka şeyler eşit değildir." dedi.

"Günlük 700 soru çözerek sınava hazırlandım"

Sınava çok iyi hazırlandığı son üç haftada günlük olarak 700 soru çözdüğünü anlatan Körlü, "Sınava son üç hafta kala akşam etütleri başladı. 300'ü sabahleyin olmak üzere akşam etütlerinde toplam 700 soru çözerek tempomu artırdım. Son günlere doğru konu tekrarlarına başladım. Sınava son iki gün kala ise hiç çalışmadım. Son iki günde dinlendim. Sınav günü çözeceğim soruları yanlış yaparsam moralim bozulur, eksiğim olur düşüncesiyle kendimi kötü hissetmemek için bu yolu denedim." şeklinde konuştu.

"Birinci olacağımı bekliyordum"

Bu başarıyı beklediğini dile getiren Körlü, şunları söyledi: "Aslında birinci olacağımı bekliyordum çünkü matematiğime güveniyordum. Diğer dersler de istediğim şekilde çıkınca zaten birinci olacağımı anlamıştım. Sınav günü okula gittiğimde çok heyecanlıydım. Sözel sorular ilk başta kolay geldi, sayısal çok zordu. Sayısaldan sonra biraz heyecanlandım. Daha sonra okula gittik, soru kitapçığı verdiler. Sınavdan sonra çözdüğüm soruların cevaplarına baktım, bütün soruları doğru çözmüştüm. Bundan dolayı çok sevindim."

"Sınav sonuçları açıklanınca stresim bitti"

Bu başarıyı düzenli ve sistemli çalışarak elde ettiğini anlatan Körlü, "Sınav günü sorular genelde iyiydi ancak matematik ve fen dersi biraz zordu, sözel ise kolaydı. Sözelde bir soruya takılmıştım. Sonra 'Çözeyim mi, çözmeyeyim mi?' diye riske girmemek için emin oldum ve soruyu işaretledim. Sonra baktığımda doğru işaretlemiştim. Sayısalda pek zorlanmadım ama sadece bir tane soruyu sonradan değiştirdim. Çünkü tam emin olamamıştım. O soru da doğru çıktı. Aslında ben, bu sınavdan birinci olacağımı bekliyordum. Çünkü sınavdan sonra kitapçığı kontrol etmiştim. Sınav sonuçları açıklanınca stresim bitti." ifadelerini kullandı.

"Sınav sonuçları açıklanınca çok mutlu oldum"

Sınavda bütün soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olduğunu öğrendiğinde mutluluk yaşadığını kaydeden Körlü, "Sınav sonuçlarının açıklanacağı gün saat 14.00 gibi bilgisayarın başına geçtim ve sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordum. Saat 16.00'ya kadar heyecanla bekledim. Saat 16.00'da sınav sonuçları açıklanınca ve sonucu görünce mutlu oldum. Sınav birincisi olduğumu öğrendiğimde annem yanımdaydı, sevincimi ilk olarak annemle paylaştım. Daha sonra ise babamı, ninemi aradım. Çünkü ninemin bana çok büyük manevi desteği oldu. Daha sonra sırayla akrabalarımı, arkadaşlarımı aradım. Onlara sınav sonuçlarının açıklandığını ve sonucumun çok iyi olduğunu söyledim. Onlar da benim gibi mutlu oldular. Tabi ki ben de mutlu oldum." dedi.

Birinci olmasına en çok annesinin sevindiğini belirten Körlü, babasının, ninesinin, öğretmenlerinin ve akrabaları ile arkadaşlarının da çok mutlu olduğunu ifade etti.

Berke Körlü'nün babası Ali Körlü ise oğlunun Türkiye birincilerinden olmasına çok sevindiğini ve bu başarıdan dolayı oğluyla gurur duyduğunu kaydetti.

"Oğlumun bu şekilde başarılı olması bize bir sorumluluk yükledi"

Oğlunun birinci olduğunu öğrenince çok duygulandığını anlatan Körlü, şöyle dedi: "Duygulanmamak elde değil. Bugüne kadar zaten başarılarını sürekli takip ediyordum ama ülkede birinci olması farklı bir şeydi. Oğlumun bu başarısından sonra bizim sorumluluğumuz da arttı. Milletimize, devletimize daha iyi bir birey olması ve verdiğim desteğin kat kat fazlasını vermek için elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacağım. Oğlumun bu şekilde başarılı olması bize bir sorumluluk yükledi."

"Kendi sorumluluğunu bilen bir çocuktu"

Oğlunun küçüklükten beri başarılı bir çocuk olduğunu sözlerine ekleyen Körlü, "Aslında sınav, bir günde, bir ay ve bir senede olacak bir şey değil. Çocuğum doğuştan beri ilgi ve alakayla eğitimin içinde büyüdü. Küçük yaştan beri kreş ortamında ve özel okullarda eğitim aldı. Çocuğum, devamlı kendi sorumluluğunu bilen bir çocuktu. Bize sadece kontrol, takip etmek kalıyordu. Bizi zor bir durumda bırakmadı. Kendisi sorumluluğunu bildiği için kendi görevini kolay yaptığından dolayı biz de takibini yapıyorduk. Bugüne kadar hiç sıkıntı olmadı. Kendisine herhangi bir nasihatte de bulunmadık. Zaten kendisi elinden geleni yapıyordu, sorumluluğunu biliyordu. Bundan dolayı mutluyum." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir