• DOLAR 32.568
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2412.425
  • ...
Lise tercihlerinde nasıl bir yol izlenecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir milyon 200 bin 8'inci sınıf öğrencisini ilgilendiren liseler için tercih ve yerleştirme kılavuzunu geçtiğimiz gün yayımlamıştı.

Kılavuza göre, 2-13 Temmuz 2018 tarihlerinde tercihler alınacak, 30 Temmuz'da yerleştirme sonuçları ile boş kontenjanlar ilan edilecek.

Özel okullar ve yetenek sınavlarıyla öğrenci alan okullar, 27 Haziran-13 Temmuz'da kayıtlarını tamamlayacaklar.

Öğrencilerin karşısında tercihlerle ilgili 3 ekran olacak ve önce yerel yerleştirme ekranı açılacak. Burada ilk 3 okul "kayıt alanı"ndan seçilecek ve toplam 5 okul yazılacak. Bu işlem tamamlandıktan sonra Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) girenler için sınavla öğrenci alan okul ekranı açılacak ve sonrasında pansiyonlu okul tercih ekranı gelecek. Öğrenciler toplam 15 tercih yapabilecek.

LGS'ye girenler, öncelikle yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etmek zorundalar. Aksi durumda öğrencilere, merkezi sınavla öğrenci alan okulların tercih ekranı açılmayacak.

Yerel yerleştirme tercihlerinde kayıt alanı bölgesinde olmak şartıyla öğrenciler, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, meslekî ve teknik anadolu lisesi, anadolu imam hatip lisesi) 3 okul seçebilecekler.

Yerleştirme sonuçları 30 Temmuz'da ilan edilecek. Aynı gün okullardaki boş kontenjanlar da açıklanacak ve ilk nakil dönemi 6-10 Ağustos'ta olacak.

Merkezi yerleştirmelerin tamamlanmasının ardından 4 kez nakil işlemi yapılacak. Her nakilde sınavla öğrenci alan okullardan en fazla 3, yerel yerleştirmeden en fazla 3, pansiyonlu okullardan en fazla 3 okul seçilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir