• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
İşgal altındaki Batı Şeria`da Gazze`ye destek yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Batı Şeria`da, yüzlerce Filistinli tarafından düzenlenen gösteride "Yaptırımları kaldırın" yazılı dövizler taşıdı, Filistin iç bölünmüşlüğünün sona ermesi ve ulusal birliğin sağlanması için sloganlar attı.

Filistinli göstericiler, yıl başında Ramallah'ta toplanan Filistin Merkez Konseyinde alınan kararların uygulanmasını ve hükümetin Gazze'ye uyguladığı yaptırımların kaldırılmasını istedi.

Filistin yönetiminin Gazze`ye uyguladığı yaptırımlar kaldırılmalı
Gösteride konuşan Filistin Parlamento Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, Filistin yönetiminin Gazze`ye uyguladığı yaptırımları kaldırmasının, iç bölünmüşlüğü bitirme ve ulusal birliği güçlendirme noktasında önemli bir adım olacağını söyledi.

Harişe, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail`in desteklediği ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" olarak sunulan plan ile mücadele etmenin yolunun Filistin`in birliğinden geçtiğine vurgu yaparak başta Gazze`de yaşayan yaklaşık iki milyon Filistinli olmak üzere Filistinlilerin mücadele azminin güçlendirilmesinin gerektiğine dikkat çekti.

Filistin hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki memurların maaşlarını yaklaşık 1 yıldır yüzde 30 ila 50 oranında kesintili ödüyordu. Memurlar geçen aydan bu yana ise maaş alamadı. Filistin yönetimi ve yetkililerinden konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, mart ayında Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın Gazze ziyareti sırasında konvoyuna düzenlenen saldırıdan Hamas'ı sorumlu tutmuş ve Gazze'ye yönelik "bazı mali ve hukuki kararlar" alma tehdidinde bulunmuştu.

Gazzeli memurlar Filistin yönetiminin maaşlarına uyguladığı kesintilere ve ödemelerdeki gecikmelere tepki amacıyla sık sık gösteriler düzenliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir