• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
İstanbul`un dik yokuşlarına yürüyen merdiven yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'un dik yokuşlarını çıkmayı kolaylaştıracak "Yürüyen Merdiven" projesi İstanbulluların takdirini kazandı. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşların memnuniyetle karşıladığı "Yürüyen Merdiven" projesi ihaleye açıldı.

İBB Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün İstanbul genelindeki yokuşları kapsayacak olan projede şimdilik 3 yokuşun yapılacağı, bu yokuşların ise Beyoğlu, Fatih ve Eyüp'teki 3 yokuşta olacağı belirtildi.

23 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak olan ihalede, Beyoğlu yokuşu, Meclis-i Mebusan Caddesini İlyas Çelebi Sokağına bağlayan merdivenli yokuş, -yaklaşık 85 metre uzunluğunda- Salıpazarı'ndan Cihangir'e çıkan ve "Enli Yokuşu" adı verilen beton merdivenli yaya sokağına yürüyen merdiven yapılacak.

İkinci yürüyen merdiven inşaatı ise Fatih Cibali'de yapılacak. Yaklaşık 50 metre uzunluğunda olan ve Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan "Fil Yokuşu Aralığı"na da yürüyen merdiven yapılacağı belirtildi.

İBB'nin yapacağı üçüncü yürüyen merdiven inşaatı ise Eyüp'te olacak. Bahariye Mevlevihanesi'nin kuzeyinde yer alan merdivenli Neşe Sokak, Ecdat Sokak ile Sayfiye Sokağı birleştiriyor. Haliç'in batı yamacında yer alan Neşe Sokak da yaklaşık 50 metre uzunluğunda. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir