• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Batman`da 28 bin aday YKS sınavına girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Kampüsünde bulunan konferans salonunda 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ÖSYM Temsilcisi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Karakaya ve 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavının yapılacağı okulların Müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Türkiye'nin en önemli sınavının arifesinde olduklarını söyledi.

Önümüzdeki cumartesi ve pazar günleri sınavın yapılacağını anımsatan Kurtaran, "Biz bu sınavın hem ev sahibiyiz hem de önemli bir paydaşıyız. İlimizde YKS sınavına 28 bin 30 aday girecek ve bu adaylardan 8 bin 696'sı bu yıl mezun olan öğrencimiz. Cumartesi günü 77 okulumuzda, pazar günü de 65 okulumuzda sınav uygulanacak. Bu önemli sınavda görev alacakların çoğu öğretmenlerimiz." dedi.

Kurtaran, ilgili kurumlarca cumartesi ve pazar günü sınavın yapılacağı okulların bahçelerindeki ve çevresindeki tüm inşaatlardaki çalışmaların durdurulması, muhtemel elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi, ulaşım hizmetlerinin aksamaması ve çevre düzenlemelerinden kaynaklı gürültü kirliliğinin önlenmesi gibi gerekli tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından ÖSYM Temsilcisi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Karakay kürsüye gelerek bina yöneticilerine sınavın teknik konularıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir