• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
2 metre bile önümü görsem bana yeter!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Şam kentine bağlı Duma'da yaklaşık 2 yıl önce evden işe giderken mahallerine atılan roket sonucu iki gözünü kaybeden ve vücudunun çeşitli yerlerinde de yanıklar oluşan Suriyeli Osman Zürey, "Ameliyatla belki gözümün az da olsa görebileceğini söylediler. 2 metre önümü görsem bile bu bana yeter." diyerek tek isteğinin gözlerinin eskisi bile olmasa da kendi önünü görebilecek kadar gözlerinin görmesinin hayaliyle yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaş ve gözünün tedavisi için babası ile birlikte bir ay önce Türkiye'ye sığınan Zürey, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Roketli saldırı sonucu iki gözünü kaybeden ve vücudunun çeşitli yerlerinde de yanıklar oluşan Zürey, Gaziantep'te çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Gördüğü tüm tedavilere rağmen roketli saldırıda kaybettiği gözlerine bir daha kavuşamayan Zürey, "Allah'tan ümit kesilmez." diyerek tek isteğinin 2 metre bile olsa önünü görebilmek olduğunu belirtti.

Yaklaşık bir ay önce tedavi için babasıyla birlikte Türkiye'ye gelen ve Gaziantep'te İhsan ve Hizmet Derneği'ne (İHD) ait iyilik evinde kalan Zürey, bir kaç defa ameliyat olmasına rağmen gözlerinin hiç açılmamasının üzüntüsünü yaşıyor.

Atılan roket sonucu gözlerini kaybettiğini anlatan Zürey, "Ben işe giderken bir roket düştü. Roketin şarapnelleri başıma değdi. Sağ taraftan girip sol tarafımdan çıktı. Bundan dolayı gözlerim zarar gördü. Uyandığımda hastanedeydim. Etrafımı göremiyordum. Bir gözümü tamamen boşaltmışlar. Diğer gözüme ise silikon vermişler. Bir gözüm tamamen diğer gözüm de büyük oranda görme yetisini kaybetti."dedi.

2 yıldan beri birkaç defa ameliyat olmasına rağmen gözlerinin açılmasının üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Zürey, "Uyandığımda hastaneydim. Gözlerim görmüyordu. Uyandığımda bana 'Belki yarın, belki bir ve belki iki hafta sonra gözün açılabilir' dediler. Ama aradan iki yıl geçti gözlerim açılmadı. Tedavi sürecim halen devam ediyor. Yaklaşık iki yıl oldu, gözlerim bu şekilde ve halen gözlerimi açamıyorum. Hiçbir şeyi göremiyorum." ifadelerini kullandı.  

"2 metre bile önümü görsem bana yeter!"

Suriye savaşının en ağır bedelini kadınların, çocukların ve gençlerin gördüğünü belirten Zürey, "Bu iç savaşta nice gençlerin ayağa kesildi. Eli kesilen gençler oldu. Kolu kopanlar oldu. Kimileri benim gibi kör oldu. Kimi gençler binaların altında kaldılar. Onları hiç çıkaramadık. O gençlerden biri de benim ve bende gözlerimi kaybettim. Ama Allah'tan ümidimi kesmedim. Benim Allah'tan tek bir isteğim var. 2 metre bile önümü görsem bana yeter." şeklinde konuştu.

"Yardım almadan hiçbir şey yapamıyorum"

Türkiye'ye bir ay önce geldiğini ve birkaç hastaneye tedavi için gittiğini anlatan Zürey, "Doktorlar bana hiçbir umut yoktur, artık bir daha göremezsin' diyorlar. Ama yine de ümitliyim. Belki ilerleyen yıllarda teknoloji ile bir şekilde görebilirim. Şu anda çok zor bir durumdayım. Yaşamımı çok zor şartlar altında sürdürüyorum. Yemek yerken, su içerken yani her şeyde çok zorluk çekiyorum. Bundan dolayı da çok üzülüyorum. Çünkü artık gözlerim görmüyor. Daha önce her şeyi görüyordum. Gözlerim de bu şekilde kör değildi. Her şey benim için kolaydı. Ama şu an hiçbir şey yapamıyorum. Yardım almadan hiçbir şey yapamıyorum. Buda benim için çok zor oluyor."diye konuştu.

Babasının yardımı ile hayata tutunduğunu belirten Zürey, "Benim Allah'tan bir tek isteğim var. Ben de diğer arkadaşlarım gibi evlenip, çocuk sahibi olmak istiyorum. Bir yuva kurmak istiyorum. Şu an bütün ihtiyaçlarımı babam karşılıyor. Ancak babam sürekli benim yanımda olmayacaktır. Bende diğer bütün insanlar gibi mutlu olarak yaşamak istiyorum. Bende yine eskisi gibi görmek istiyorum."diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir