• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
"Zamlar satış oranlarımızı düşürüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da bakkal işleten esnaf, gıda, bakliyat ve sebzeye gelen zamlar nedeniyle satış yapamadıklarını söylediler.

Büyük alışveriş marketlerinin küçük bakkal esnafını bitirme noktasına getirdiğini belirten bakkal işletmecileri, üzerine gelen zamlar nedeniyle ayakta zor durduklarını ifade ettiler.  

Son zamanlarda gelen zamlar ile ilgili rahatsızlığını dile getiren bakkal Şefik Bozan, "Son bir-iki aydır büyük bir zam var. Manav ürünlerine ve diğer ürünlere gelen zam var. Domates 5 buçuk lira olmuş. Müşteri gelip sorduğunda fiyatı söylediğimizde direk ürünü bırakıp çıkıyor. Adıyaman suyu ile meşhur olmasına rağmen bir küçük şişe su 50 kuruştan 75 kuruşa çıktı. Suya 75 kuruş dediğimiz zaman müşteri suyu dahi almadan çıkıyor. İşler şu anda kötü durumdadır." ifadelerini kullandı.

Büyük marketlerin bakkalları bitirme noktasına getirdiğini ifade eden Bozan, "Büyük marketler açılmaya devam ettikçe küçük esnaf bitiyor. Müşteriler genelde marketleri tercih ediyor. Yine her şeye rağmen şükrediyoruz." dedi.

"Ürün fiyatları günlük değişiyor"

Ahmet Kahraman isimli esnaf da zamlardan şikâyet ederek ürün fiyatlarının sürekli arttığını dile getirdi. Kahraman şöyle konuştu:

"Şu an ciddi manada bir zam var. Şeker, yağ ve bütün bakliyatlara zam gelmiş. Hiçbir hafta ürün fiyatları birbirini tutmuyor. Bir hafta alıyorsun 5 liraya bir bakıyorsun 6 lira olmuş. Fiyatlar almış başını gidiyor. Ciddi manada bir sıkıntı var. Hem satışta eksilme var hem de insanların alım gücü zayıf durumda. Örneğin bir teneke yağ alan insan şimdi   bakıyorsun 5 litre alıyor. Rabbim inşallah hayırlara çıkarır."

Mustafa Kahraman, isimli esnaf ise "Zamlar her şeye gelmiş durumda. Yüzde 10-15 zam geldi. Bir torba şeker 155 lira iken şu anda 185 lira olmuş. Bugün aldığımızı yarın alamıyoruz. Bu yüzden işlerimiz aksıyor. Bizde bunu vatandaşa yansıtıyoruz vatandaş da bize tepki gösteriyor. Biz pahalı aldığımız zaman pahalı satmak zorunda kalıyoruz. Borca verdiğimiz zamanda geri getirilmiyor." (Cemil Özdaş - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir