• DOLAR 32.513
  • EURO 34.569
  • ALTIN 2501.898
  • ...
"Sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğreneniniz ve öğreteninizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatil olmasıyla birlikte Van'da tüm camilerde ve Kur'an kurslarında Kur'an eğitimi verilmeye başlandı.

Hazreti Ömer Camii imamı M. Emin Akan, 2 ay boyunca camileri dolduracak çocukların ailelerini ve kurslardaki eğitimcileri çocuklara Kur'an-ı ve camiyi sevdirmek için seferber olmaya davet etti.

Akan, çocukların öğrenme isteklerini ve heyecanlarını canlı tutmak için yaramazlık ve çıkardıkları gürültüyü görmezden gelinmesini, eğitimci ve camii cemaatinin çocukların Kur'an öğrenme şevkini kırmamaları gerektiğini ifade etti.

Akan, "Yaz Kur'an kurslarımız Allah'a hamd olsun başladı. Camilerimizde müezzinlerimiz ile birlikte 70'e yakın öğrenciye ders veriyoruz. Her camimiz de hamd olsun çocuklarla dolu. Biz bu öğrencilerimize Kur'an dersleri başta elif-ba olmak üzere öğrencilerimizi sınıflandırdık. Dokuz hafta boyunca inşallah Kur'an eğitimini sürdüreceğiz. Kur'an dışında dini bilgiler, itikat, ibadet konularını öğrencilerle işleyeceğiz. Özellikle öğrenciler için önemli olan abdest, namaz, gusül, teyemmüm, İslam'ın ve imanın şartları, meleklere iman gibi konuları dokuz hafta boyunca işleyeceğiz ve öğrencilerimize nasıl olması gerektiğinin dersini vereceğiz. Peygamber Efendimiz'in (sallallahualeyhivesellem) hayatından söz eden siyer derslerini ve ahlak derslerini, öğrencilerimize bu yaz dönemi içerisinde inşallah öğretmeye çalışacağız.

"Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğreneniniz ve öğreteninizdir." hadis-i şerifine atıfta bulunan Akan, "Bizler de bu düsturla yola çıkıyoruz. Çocuklarımıza bu konuda ne verebilirsek bizim için sevindiricidir. Hep ders ile değil de biraz da sosyal aktivitelerle onlarla bazı gezi programlarını yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca bütün çocuklarımızla camilere ziyaret düşünüyoruz." diye belirtti.

Camilerde ve Kur'an kurslarında çocuklara şefkat ve sevgiyle yaklaşılması gerektiğini söyleyen Akan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaz Kur'an kursunda görevli olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Gelen çocuklarımızın inşallah ülkemize, milletimize, İslam ümmetine faydalı olacak bir nesil yetişmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bizim bu konuda çok gayretle, çok itinalı bir şekilde, çocukları ürkütmeyecek bir şekilde camiyi sevdirerek bu şekilde camiye kazandırmamız lazım. Çocuklar camii neşesi ve güzel bir dünya süsüdür. Ailelerimize diyoruz ki; gelin bu dünya süsünü ahiret için bir köprü yapalım. Kur'an öğrenerek, dinini bilerek siz anne ve babalara cennet olsunlar, geleceğe dindar ve iyi ahlaklı bir nesil olarak yürüsünler. Çocuklarını bize camiye emanet eden anne babalara teşekkür ediyorum. Hizmet ve gayret bizden, takdir Allah'tan. Rabbim inşallah yardım eder. Yeter ki biz görevimizi yapalım, çocuklarımızla ilgilenelim." (Yunus Tuğrul-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir