• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engelli Şarj İstasyonlarına talep arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında engelli vatandaşların günlük hayata uyum sağlamaları ve şehir içinde daha rahat hareket edebilmesi için Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile Avustralya Büyükelçiliği tarafından yapılan ortak çalışmayla park, bahçe ve AVM'lere engellilerin kullanımı için araç şarj istasyonları kuruldu.

Kurtuluş Parkı, Feqiyê Teyran Parkı, Dabbaoğlu Parkı, Millet Parkı ve Van AVM'ye kurulan şarj istasyonları, günün her saatinde engelliler için hizmet verecek.

Engellilerin park, bahçe ve AVM'leri daha rahat kullanmaları için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanı Erkan Akın, "Parklar bir kentin yaşayan alanlarıdır. Vatandaşlarımızın bu alanlarda daha keyifli zaman geçirmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak da park ve bahçelerimizde halkın yoğun olarak kullandığı AVM'lere, engellilere hizmet için şarj dolum alanları kurduk. Bu alanlar engellilere günün her saatinde hizmet verecek şekilde tasarlandı." diye konuştu.

"Halka verilen hizmetler engelli vatandaşlarımıza da yapılmalı"

Büyükşehir belediyesinin çalışmalarından memnun olduklarını belirten Selahattin sevi, büyük şehir belediyesinin engelliler için yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sevi, "Engelli vatandaşlarımız için her noktada olması gereken hizmet sadece şarj istasyonları değil, bununla birlikte engelliler için yapılması gereken birçok şey var. Bu şarj istasyonlarının her mahalle parkında olması lazım. Engellilere daha çok hizmet verilebilir. Halkın geneline verilen hizmetler engelli vatandaşlarımıza da yapılmalı. Engelliler için yollar düzenlenmeli ve sandalye hizmeti verilmeli. Halk otobüslerinde özellikle engelliler, yaşlı ve hamile olan bayanlar için yer ayrılması iyi olur. Engelliler ve çocuk arabalı olan bayanlar halk otobüsü ve minibüslere alınamıyor. Büyükşehir belediyesi buna da bir el atsa güzel olur. Engelli vatandaşlarımız her yerde var ve gereken yerlerde böyle çalışmaların yapılması bizleri sevindirecektir. "diye konuştu.

"Engelli olup sandalyesi olmayan vatandaşlarımız var"

Çoğu engelli vatandaşın sandalye alma imkânının olmadığına dikkat çeken Abdurrahman sevi ise yapılan gerekli ve güzel çalışmalarından dolayı büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

Sevi, "Bu tür hizmetlerin daha fazla yapılmasını istiyoruz. Engelliler için yapılan bu istasyonlar daha da genelleştirilmeli. Hava alanın orada bir parkımız var. Engellilerin geçtiği bir güzergâh. Orada da bu çalışmaların olması gerçekten güzel olur. Bu çalışmalar engelliler için güzel çalışmalar. Ancak bunların dışında engelli olup sandalyesi olmayan vatandaşlarımız var. Toplu taşıma araçlarına, yakınlarının kucaklarında getirilip bindirilenler var. Sandalye fiyatları beş bin lirayı buluyor. İmkânı olmadığı için alamayan vatandaşlarımız var. Belediye buna da bir el atsa güzel olur. "şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir