• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
"Çocuklarımızın Kur`an öğrenme şevkini kırmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ve 2 ay sürecek olan yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra İslami eğitimlerde verilecek.

Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla camileri dolduran çocuklara eğitim veren Valide Camii İmam Hatibi Orhan Güvercin, çocukların öğrenme isteklerini ve heyecanlarını canlı tutmak gerektiğini ve cami içerisinde yaptıkları yaramazlık ve gürültüden dolayı, çocuklarımızın Kur'an öğrenme şevkinin kırmamak gerektiğini ifade etti.

"Kur'an-ı Kerim dersi ile beraber siyer ve ibadet eğitimi veriliyor"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 25 Haziran-17 Ağustos itibariyle Kur'an- ı Kerim kursunun başladığını hatırlatan Güvercin, "Bugün ilk gün olduğu için talebelerimizin çok azı kursa gelmiş bulunuyor. Normalde talebelerimiz 70-80'i bulmaktadır. Yaz Kur'an kursumuzda iki saat Kur'an dersi verilmekte ve bir saatte 'dinimizi öğreniyoruz' adı altında talebelerimize siyer ve ibadet konulu dersler vermeye çalışıyoruz." dedi.

"7'den 70'e her yaştan vatandaşımız Kur'an dersi alabilir"

Kur'an kursunda 7'den 70'e her yaştan vatandaşın kayıt yapmak suretiyle Kur'an dersi alabileceklerini söyleyen Güvercin, "Valide Camisi olarak başka bir bölümümüz yok, mecburen Kur'an derslerimizi camimizin içinde vermeye çalışıyoruz. Fakat cami cemaatinden bazı abilerimiz, çocuklar yaramazlık yaptıkları ve birazda ses çıkardıkları için kıza biliyorlar. Arkadaşlarımız çocukların hevesini kırmasınlar. Çünkü çocukların hevesi kırıldı mı camiye küserler. İnşallah bizim niyetimiz çocuklarımıza en güzel şekilde Kur'an-ı Kerimi ve dinini öğretmektir." şeklinde konuştu.

"Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir"

Peygamber Efendimizin, "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir." Hadis-i Şerifini hatırlatarak; tek gayelerinin çocuklara kaliteli bir din eğitimi verip çocuklara İslam'ı sevdirmek olduğunu vurgulayan Güvercin, "Çocuklar çocuk yaşta Kur'an-ı Kerimi daha güzel algılıyor. Çocukların hiç bir derdi ve sıkıntısı olmadığından çocuğa ne yüklersen daha iyi verim alabiliyorsunuz. Bizim gayemiz elimizden geldiği kadar çocuklarımıza hem Kur'an'ı Kerimi dersini vermek hem de ibadetlerimizi, İslam'ı sevdirtmektir. Buradan Siirtli kardeşlerime seslenmek istiyorum; bütün anne ve babaların üzerinde çocuklarının hakkı vardır. Anne ve babalar çocuklarının elinden tutarak en yakın cami ve Kur'an kursuna getirmesi gerekir. Bugün eğer toplumda şiddet ve hırsızlık gibi olaylar yaşanıyor ise bizlerin Kur'an-ı Kerimi ve dinimizi iyi öğrenemememizden kaynaklanıyor. Bu durumda bizlere ve anne babalara çok büyük bir görev düşüyor. Çocuklarımızın Kur'an ve dinlerini öğrenmeleri için elimizden geleni yaparak âlim ve hocalarımızdan istifade edelim." diye konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir