• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TBMM`de dikkat çeken isimler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için vatandaşlar, dün sandık başına giderek oylarını kullandılar.

Resmi olmayan sonuçlara göre, TBMM'ye giren parti ve milletvekilleri belli oldu. Birçok ünlü isim de Meclis'e girmeyi başardı.

Bu doğrultuda; Türkiye'nin eski milli futbolcusu ve teknik direktör Alpay Özalan, İzmir'den AK Parti milletvekili oldu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti'den Afyon milletvekili oldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay'dan AK Parti milletvekili olurken, eski Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da Erzurum'dan AK Parti milletvekili olmayı başardı.

Ergenekon davasında hapis yatan Mehmet Ali Çelebi CHP'den İzmir milletvekili, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Abdullatif Şener ise CHP'den Konya milletvekili oldu.

Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur, İYİ Parti'den Isparta milletvekili oldu, Barış Atay da HDP'den Hatay milletvekili oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'in oğlu Barış Palandöken AK Parti'den Malatya milletvekili, ünlü sporcu Kenan Sofuoğlu AK Parti'den Sakarya milletvekili oldu.

KHK ile üniversiteden ihraç edilen Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, CHP İstanbul milletvekili olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "adalet yürüyüşü" sırasında doktorluğunu üstlenen Nazır Cihangir İslam ise CHP İstanbul 3'üncü bölgeden milletvekili oldu.

Eski başbakan yardımcılarından Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç ve İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir AK Parti'den milletvekili oldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir