• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...

Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, yapılan seçim sonucuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimlerle de başarısını perçinlemiş olduğunu söyleyen Biçici, "Halk, tercihini yaptı. Dün milletimiz yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemine evet demişti, bu gün de kararlılığını gösterdi. Bu gün de seçim sonuçlarından oldukça memnunuz, istikrarın, devam ediyor olması beraberinde güçlü bir Türkiye'nin yolunu açacaktır." dedi.

Tüm oyunlara rağmen kazananın yine Türkiye olduğunu belirten Biçici, gündem seçim iken oyların yönünü değiştirmek isteyen dış güçlerin birtakım algı operasyonları yaptığını kaydetti.

Biçici, "3'üncü dünya savaşı olarak nitelendirebileceğimiz ekonomik sıkıntılar tüm dünyada yaşanıyor. Türkiye'de seçim ile aynı zamana denk gelmesi yaşanan stresi daha da artırdı. Savaşlar artık top ve tüfekle yapılmıyor. Geldiğimiz noktada ülke olarak bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızın, sahip olduğumuz ekonomik istikrar ve büyümenin bundan sonra da aynı şekilde devamı yönünde iktidara sahip çıkan halk, oyunlara aldırmadı. Edirne'den Ardahan'a Cumhurbaşkanlığı sisteminin bu ülke için en uygun sistem olarak benimsendiğini gösterdi. Artık milletimiz kilitlenen sistemlerle, geciken çözümlerle zaman kaybetmek istemiyor." İfadelerini kullandı.

Hükümetten özellikle iş adamlarına yönelik çalışmaların artırılmasını ivedilikle beklediklerini aktaran Biçici, "Bu sonuç ile birlikte üretmekle ilgili engellerin çoğu kalkmış olacak. İstikrarın devam ediyor olması projelerin tamamlanmasıyla yeni projeleri de beraberinde getirecek. TÜMSİAD olarak iktidarın sürüyor olmasını, isabetli bir karar olarak değerlendiriyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bundan sonra adımlarımızı daha rahat atacağımıza inanıyor ve bir an önce ekonomik düzenlemelerin hayata geçirilmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)