• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
"Türkiye toplumu HÜDA PAR`ın söylemlerine sahip çıkmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Rehber TV katılarak seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Ülke ve millet olarak seçim sonuçlarının memleketimize, cümle milletimize ve İslam ümmetine hayırlar ve bereketler getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." diyen Yavuz, HÜDA PAR olarak ilk defa Türkiye geneli seçimlere girdiklerini hatırlattı.

Yavuz, Türkiye toplumu HÜDA PAR'ın, 'Önce insan öncelik Adalet' söylemlerine sahip çıkmış, memleketin dört bir yanından HÜDA PAR'a yönelik her ilden oylar akmaya başlamıştır. Ben bunu Türkiye'nin geleceği bakımından çok büyük bir kazanç, çok büyük bir kazanım olarak değerlendiriyorum."

Çok kıt ve mütevazi imkânlarla seçim çalışması yapmış oldukları yerlerde elde etmiş oldukları sonuçlardan, maddi ve manevi anlamdaki kazanımlarından dolayı tüm üye ve gönüllülerine yürekten teşekkür eden Yavuz, "Biz üzerimize düşeni yapacağız, sonuçların sahibi Allah'tır." diye belirtti.

"Helal bir siyasi süreç yürüttük"

Seçim sonuçları itibariyle 3 türlü kazanç ve kazanımlarının olduğuna dikkat çeken Yavuz, şunları söyledi:

"Birinci kazanımımız; helal bir siyasi süreç yürüttük, helal bir propaganda yaptık. Yalan söylemedik, iftira atmadık, hakarete tenezzül etmedik, tekfir etmedik. ^

"HÜDA PAR 200 bini aşkın bir oy almış Türkiye genelinde"

İkinci  kazancımız, 7 Haziran seçimlerinde 70 bin  civarında oy almıştık. Elime gelen rakamlar tam kesin net bilgiler olmamakla birlikte 200 bini aşkın bir oy almış HÜDA PAR Türkiye genelinde. Bu da oy oranını ikiye neredeyse üçe katladığı anlamına geliyor. Ordu'dan şu ana kadar ulaşan bize bilgilere göre 1105, Samsun'dan 1164, Nevşehir'den 521, Sinop'tan 385, Sakarya'dan 792, Rize'den 218 oy almışız.  7 Haziran'da Adıyaman'da daha önce aldığımız oy oranının birkaç katını, Şanlıurfa'da iki katını elhamdülillah almış bulunmaktayız.

"Bize bu teveccühü gösteren aziz milletimize, Millet-i İbrahim'e yürekten teşekkür ediyorum"

Bu da bir mesajdır. Türkiye toplumu Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Türk'üyle, Kürd'üyle, Arap'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla, İç Anadolu'suyla, Karadenizlisiyle, Güneydoğulusuyla daha önce kıt imkânlarla kendimizi ifade etme imkânı bulduğumuz televizyon ekranlarından  dile getirmiş olduğumuz söylemlere ve hususlara sahip çıkmıştır. Bu, Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli bir kazançtır ve kazanımdır. Türkiye'nin HÜDA PAR'a ihtiyacı vardır derken tam da bunu kast ediyorduk. Bize bu teveccühü gösteren aziz milletimize Millet-i İbrahim'e yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

"Biz bir yönden Diyarbakırlıyız diğer yönden İstanbulluyuz"

Bizim açımızdan üçüncü kazandım da; memleketin değişik coğrafyalarından HÜDA PAR'a gelen oyları göz önünde bulundurduğumuzda bizim bir tarafımız Diyarbakır diğeri de İstanbul. Biz bir yönden Diyarbakırlıyız diğer yönden İstanbulluyuz, derken tam olarak bunu kast etmişiz. Biz seçim çalışmaları yaparken seçim sürecinde çok feci kırılmalara denk gelmiştik. Öfke ve nefret dilini kullanan, ayrıştırıcı söylemin menfi derecede etkili olduğu bir öfke atmosferine rastlanmış ve bu bizi gerçekten ürkütmüştü. Ama bizim parti olarak bu milletin birinci dereceden inancını referans göstermesi, ikinci derecede memleketimizi referans göstermemiz, üçüncü derecede de bizim üzerimizde emelleri bulunan emperyalist ülkelerin her türlü farklılığımızı çatışma zeminine taşıyarak bunu sonu belirsiz intikam savaşlarına dönüştürmek istediğine dair çekmiş olduğumuz dikkatler uyarı ve ikazlarımız, elhamdülillah bu törpülenmiş, ciddi anlamda zedelenmiş kardeşlik ortamını yeniden tesis etme yoluna gitmiştir. Bu ayrılığı bir nebze de olsa tamir etmiş olmamız bizim açımızdan üçüncü bir kazanımdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR'a teşekkür

Seçim sonuçlarındaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladığını belirten Yavuz, "Ben de kendisini ( Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı) telefonla arayarak bu başarısını kutladım. Cumhurbaşkanının da bu anlamda kendisine destek veren herkese bir teşekkür etti. Özellikle, HÜDA PAR'lı kardeşlerime bize yönelik desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde bir mesajı da oldu. Biz bu yeni sistemin, memleketimize, milletimize ve İslam alemine hayırlar, uğurlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde almış olduğu oy oranlarını düşürdüğünü de hatırlatan Yavuz, bu durumun son zamanlarda kullanılan ayrıştırıcı dil ile vatandaşı mağdur eden bazı uygulamalardan kaynaklandığına dikkat çekti.

"Vatandaş AK Parti'yi cezalandırmıştır"

Yavuz, "Kanun hükmünde kararnamelerle suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan insanların mağdur edilmesi, işlerine son verilmesi ve cezaevlerine atılması ve yine gerçekten bir zulme dönmüş olan güvenlik soruşturmaları, FETÖ ve 28 Şubat'ın karanlık yapılarının oluşturmuş olduğu devlet, güvenlik ve istihbarat hafızası olduğu gibi duruyor. 6-7 puanlık bir düşüşle vatandaş bunu cezalandırmıştır. Gerçekten ciddi bir mesaj vermiştir. 'Bunları çözmediğin takdirde sana çok daha şiddetli bir tokat atarım' demiştir. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bunları çözmediği takdirde AK Parti şiddetli bir tokata maruz kalacaktır." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR'IN bir sonraki seçimlerde baraj sorununun olmadığını müjdelemek istiyorum"

HÜDA PAR'ın bütün kıt imkanlara ve asimetrik orantısızlıklara rağmen oy oranlarını arttırdığına işaret eden Yavuz, "Temsilde adaletin sağlanması, gerçekten fırsat eşitliğinin sağlanması durumunda Allah'ın izni ve iradesiyle HÜDA PAR'ın inşallah bir sonraki seçimlerde baraj sorununun olmadığını ben bütün samimiyetimle seçmenlere, Türkiye toplumuna müjdelemek istiyorum." şeklinde konuştu. (Fırat Arslan- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir