• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Seçimin gölgede bırakamadığı tek yer: Kudüs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların değişmez gündemlerinden olan ve hiçbir zaman unutulmaması gereken Kudüs, Türkiye'de yapılacak olan yerel seçimler sebebiyle gölgede kalmış olsa da Müslümanların yüreğinde hep birinci sırada ve en önemli gündem olarak kalmaya devam edecektir.

Son dönemlerde Kudüs'te yaşanan bazı olumsuz durumlardan dolayı Müslümanların ümitsizliğe kapılmadan Kudüs'ün özgürlüğü için Hazreti Ömer (r.a) ve Selahaddin'i Eyyubi gibi o mübarek beldeye sahip çıkması gerektiğini hatırlatan alimler ve STK temsilcileri önemli tavsiyelerde bulundular.

Kudüs'ün Müslümanların ilk mescidi olduğunu ve Müslümanların bu kutsal beldeyi Hazreti Ömer ve Selahaddin Eyyubi'den emanet kaldığını söyleyen Umut Kervanı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Molla Abdülbari Çelik, "Bugün Kudüs, Yahudilerin zulmü ve necis ayakları altındadır. Kudüs özgürleşmedikçe Müslümanlara rahatlık yoktur." dedi.

"Kudüs meselesinde üç kısım insana büyük görev düşüyor"

Müslümanların bir araya gelmesine vesile olabilecek tek şeyin Kudüs ve Mescid-i Aksa olduğunu söyleyen İttihad-ul Ulema üyesi Molla Cemal Çınar ise "Kudüs bu yönüyle içtimai alanda bizim için bir rahmet kapısıdır. Müslümanların, bunu bu şekilde değerlendirmesi lazım. Ümmetin şu anda, içerisinde bulundukları ihtilaf ve perişan halini Mescid-i Aksa ve Filistin etrafında bir araya gelebilmek için büyük bir rahmet kapısı olarak değerlendirmek lazım. Müslümanların dünya çapında Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı koruma ve destekleme fonu oluşturması lazım." şeklinde konuştu.

Bu konuda üç sınıf insana çok ciddi iş düştüğünü hatırlatan Çınar, İslam ülkelerindeki yöneticilere, İslam âlimlerine ve Müslümanlar içerisinde hizmete aday olmuş genç insanlara çok iş düşüyor. Ulemanın da kendi aralarında bir araya gelerek, ümmeti bir araya getirmek için plan ve proje geliştirmesi ve hizmete aday olmuş genç insanları kendi kanatları altında alması gerekir. Bu üç sınıf bir araya gelirse Kudüs'ün esaret altında kalması mümkün değildir." dedi.

"İsrail istediğini yapıyor"

"Kudüs bizimdir! Kudüs ümmetindir!" diyerek konuşmaya başlayan Umut Kervanı Genel Başkanı Abdülbaki Yeşilmen, "Bugün Kudüs'te katliamlar yaşanmaktadır. Ne yazık ki siyonist israilin kontrolünde ve israil istediğini yapabilecek durumdadır. Oradaki Müslümanların her zamankinden fazla bize ihtiyacı vardır. Allah'ın izniyle Kudüs davası yeryüzündeki bütün Müslümanları bir arada toplayacak bir davadır. Biz, Kudüs davasını destekliyoruz. Filistin'deki Gazze'deki Kudüs'teki mücahit kardeşlerimizi buradan hasretle, minnetle ve saygıyla selamlıyoruz. Allah (Celle Celaluhu) bizim elimizle Kudüs'e ve yeryüzündeki mazlum bırakılmış her yere özgürlük nasip etsin." dedi.

"Hazreti Ömer ve Selahaddin'i Eyyubi gibi Kudüs'e sahip çıkmalıyız"

Kudüs'ün yıllardır siyonist çete israilin zulmü altında inlediğini hatırlatan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, Hazreti Ömer'in (r.a) İslam ordusu ile Kudüs'ü fethedip Müslümanlara hediye ettiğini söyledi.

Kurtaran, "Yine Selahaddin Eyyubi haçlılara karşı yapmış olduğu savaşta Kudüs'ü fethederek bizleri hediye etmiştir. Bugün, gerçekten Ümmet Kudüs'e gerektiği gibi sahip çıkmıyor. Bunun sadece sloganlarda kalmaması gerekir. İslam ülkelerinin bir araya gelerek bu konuda Kudüs'e sahip çıkmaları ve Hazreti Ömer'in, (r.a) Selahaddin Eyyubi'nin yapmış olduğu gibi Kudüs'e sahip çıkmaları gerekir. İslam dünyası bir araya gelerek oluşturduğu bir orduyla Kudüs'ü özgürleştirmeli ve siyonist çetenin işgali altından kurtarmalıdır. Bundan dolayı biz Kudüs'ün en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşmasını ve bütün bir ümmet olarak oraya rahat bir şekilde giderek üçüncü büyük mescidimiz olan Mescid-i Aksa'da Müslümanlarla kucaklaşabilmeliyiz. Allah'tan bunu bize nasip etmesini ümit ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacaktır. Kudüs özgür olursa Ümmet özgür olur" ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir