• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Batman'da Uluslararası Bilim ve Kültür Sempozyumu Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-18-20 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan uluslararası katılımlı Bilim ve Kültür Sempozyumunda, farklı bilim dallarının kültürün oluşumunda ve gelişiminde oynadığı rol ve kültürel yapıların bilim üzerindeki etkileri tartışılacak. Çok kültürlü bir yöre olan Batman'da kültürlerin bilimsel ortamda tartışılmasının yöre kalkınmasına ve toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunacağına inanılıyor.

 

Onursal Başkanlığını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın yaptığı Sempozyumda, Sekretarya Prof. Dr. Yaşar Eren, Yrd. Doç.Dr. Deniz Barış, Yrd. Doç.Dr. M. Emin Şen, Yrd. Doç.Dr. Şehmus Altun ve Arş. Gör. Abdullah Muratoğlu tarafından yürütülüyor.

 

"Kültür Eksen" Olarak Belirlendi
Kültürün bir eksen olarak belirlendiği sempozyumda: Sosyal Bilimler ve Kültür, Fen Bilimleri ve Kültür, Mühendislik Bilimleri ve Kültür, Sağlık Bilimleri ve Kültür, Kültür ve Sanat, Arkeoloji - Jeoarkeoloji, Tarım ve Kültür, Tarih ve Kültür, Bilişim Kültürü, Coğrafya ve Kültür, Edebiyat ve Kültür, Felsefe ve Kültür, Yöresel Kültür konuları ele alınacak.

 

Uluslararası Katılımlı Sempozyumda 280 Bildiri Yer Alıyor

Düzenlenecek sempozyumda 3'ü yabancı olmak üzere toplam 4 çağrılı konuşmacı yer alıyor. Konuşmacılar şöyle kaydedildi: Prof. Dr. Rene Van Grieken (Antwerp Üniversitesi), Prof. Dr. Olajide Agunloge (Augusta State Üniversitesi), Prof. Dr. Magin Lapuerta (Castilla La-Mancha Üniversitesi) ve Prof. Dr. Yunus Çengel (Yıldız Teknik Üniversitesi). Sempozyumda 221'i sözlü, 59'u poster olmak üzere toplam 280 bildiri yer alıyor. Bildirilerin 25'i yurt dışından gelen katılımcılara ait olduğu belirtilirken, Sempozyuma 15'i yurt dışından olmak üzere toplam 85 üniversiteden katılım sağlanacağı öğrenildi.

 

Rektör Prof. Dr. Uluçam, "Halkımızı Aramızda Görmek İsteriz"
Batman Üniversitesi'nin 18-20 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenleyeceği Bilim ve Kültür Sempozyumu'na Batmanlıları da davet eden Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam "Kapsamlı bir sosyal programla desteklenmekte olan Bilim ve Kültür Sempozyumu'nda tüm halkımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Böyle önemli bir organizasyona Üniversite olarak imza attık. Uzun bir çalışmanın ürünü olan Bilim ve Kültür Sempozyumunda halkımızı da görmek bizlere ayrı bir sevinç katacaktır. Sempozyumda emeği geçenleri kutluyorum" dedi.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir