• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Öğrenci sayımızı 10 bine çıkarma gayretindeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz aylarında açılan Yaz Kur'an Kurslarının bu yıl "Camide çocuk sesi vatanımın neşesi" sloganı ile başlayacağını belirten Müftü Taşçı, İLKHA aracılığıyla ebeveynlere çağrıda bulunarak, pazartesi günü tüm cami ve Kur'an kurslarına çocukları beklediklerini söyledi.

Kurslarda Kur'an okumanın ve öğrenmenin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de verileceği belirtildi.

2018 yılı yaz Kur'an kurslarının önümüzdeki pazartesi günü başlayacağını ve 17 Ağustos'ta sona ereceğini belirten Taşçı, Diyanet İşleri Başkanlığının "Camide çocuk sesi vatanımın neşesi" sloganıyla başlatacağı kursların tüm camiler, Kur'an kursları ve müftülüklerin uygun göreceği yerlerde devam edeceğini söyledi.

"Tatil dönemini iyi değerlendirmek lazım"

Ülkede özellikle modernleşme sürecinin beraberinde getirdiği sıkıntılar olduğunu ve bunun bir sonucu olarak toplumda manevi bir buhranın oluştuğuna dikkat çeken Taşçı, çocukların bu 2 aylık zaman zarfında Kur'an kursuna devam etmesinin sağlıklı bir altyapının oluşmasına zemin hazırladığını söyledi.

Taşçı, "Bu yıl çocuklarımız okullarını bitirdiler ve tatil dönemi başladı. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur'an kurslarında çocuklar Elif-Ba'yı kısa sürede öğreniyor ve Kur'an-ı Kerim'e geçiyor. Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim-i öğrendikten sonra namaz da gerekli olan kısa süreleri ezberliyorlar. Dini bilgileri öğrenme, helal haram duyarlılığı, günahlardan uzak durma, İslam ahlakı, abdest, boy abdesti, namaz, zekât, oruçla ilgili bilgiler, saygı ve sevgiyi kapsayan değerler hususunda camide öğrenilecek çok şeyler var. Birde özellikle günümüzde ahlak eğitimi noktasında sıkıntılar var. Ahlak eğitimi konusunda da öğrencilerin cami ve Kur'an kurslarında öğreneceği çok şeyler var. Özellikle çocuklarımızın bu 2 ay boyunca camilerimizden, Kur'an kurslarımızdan istifade etmelerini bekliyoruz."

"Bu yıl öğrenci sayımızı 10 bin'e çıkarma gayretindeyiz"

Bu yıl cami, Kur'an Kursu ve müftülüğün belirleyeceği yerler olmak 300'ün üzerinde açılacak olan kurslarda Kur'an eğitimi verileceğini belirten Taşçı, "Bu yıl öğrenci sayımızı 10 bin'e çıkarma gayretindeyiz. Şuan da kayıtlarımız devam ediyor. Pazartesi günü başlayacak yaz Kur'an kursları, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zihin dünyalarının aydınlanmasına vesile olur ümidindeyiz. Tüm cami ve Kur'an kurslarındaki hocalarımız pazartesi günü çocukları bekliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Kayıt için sadece kimlik fotokopisiyle başvurulması yeterli"

"Peygamber Efendimiz (Aleyhisselam) buyuruyor ki; 'insan öldüğünde amel defterleri kapanır ve amelleri kesilir ancak sadaka-i cariye, onun sebep olduğu ve faydalanılan ilim ve birde Salih bir evlat müstesna." Hadisi şerifini hatırlatan Taşçı, " Onun için hepimizin geride Salih bir evlat bırakma arzusuyla çocuklarımızı iyi eğitimli, dinini, diyanetini iyi öğrenen, içinde bulunduğu topluma, anne babasına faydası olan, ailesi içerisinde uyumlu, büyüklerine saygısı olan, kendisiyle barışık evlatlar inşallah yüce Allah bizlere nasip eder." duasında bulundu.

Taşçı, Kur'an kurslarında yaş sınırının olmadığını hatırlatarak,  kayıt için sadece öğrencilerin kimlik fotokopisiyle başvurmalarının yeterli olacağını söyledi.

"Okumanın yaşı yok Allah'ın kelamını okumaya çalışalım"

Taşçı, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bazı anne babalar zamanında Kur'an okuyamadıklarından dolayı üzüntülerini ifade ediyorlar. Ama bu konuda utangaçlığa gerek yok. Bu konuda Allah'a şükür Kur'an kurslarımıza devam eden 40-50-60 yaşlarında ve hatta emekli olan yaşlılarımız var. Gelip okuyorlar ve 3-4 ay zarfında Kur'an-ı Kerim'i öğrenip belgesini alıyor. Onun için bu hususta ebeveynlere şunu söylemek istiyorum; Kur'an öğrenmenin yaş sınırı yok, okumanın yaşı yok. Özellikle Allah kelamı olan Kur'an-ı Kerim'i okuma hususunda hiç çekinmeden en yakın olan camimize veya Kur'an kursumuza varıp orada Allah'ın kelamını okumaya çalışalım. Birde orada bazen hoca hanımlar ve hoca efendiler Kur'an-ı Kerim'in mealini de öğretiyorlar. Orada hem Kur'an-ı Kerim'i öğrenme hem de onun manasını öğrenme imkânı oluyor." (Mehmet Aslan-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir