• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
“HÜDA PAR`ın elinde medeniyet projesi vardır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veysi Buran, M.Fatih Akgül, M. Said Çelik - BATMAN

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Doktor Aydın Gök`ün seçim mitinginde halka hitap etti. 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde düzenlenen seçim mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, Kürt meselesi, aile kanunu, eğitim, tarım ve ekonomideki sıkıntılara değindi. Yavuz şöyle konuştu: “Bir kez daha Allah`ın selamıyla sizleri selamlıyorum. Kardeşlik elimizi uzatıyoruz. Bu el tarihin bağrından kopup gelen Melayé Cezeri, Meleyé Batéyi, Şeyh Said`in elidir. Toplumun hem dünya hem ahiret saadetine ulaştıran bir merkez. Önce insan öncelik adalet demişiz. Sevgi, merhamet, kâinat, din ve devlet insan için. Bu kardeşlik elimizi uzatmışız. Bu kardeşlik zirveye çıkınca ümmet olarak milleti İbrahim olarak zaferlere imza atmışız. Ne zaman kardeşlik bozulmuş birbirimizden ayrı düşmüşüz, zayıf olmuşuz. Bizi yok etmek isteyen, Bizi bir kaşık suda boğmak isteyenlere esir olmuşuz maalesef. Kürt meselesi basit bir mesele değildir. Şu anda Irak`ı yeryüzünün deccalı işgal etmiş mi, Suriye`yi işgal etmiş mi? İran ve Türkiye`yi parçalamak işgal etmeyi istiyor mu? Evet, hep beraber görüyoruz. Gözlerimizin önünde. Bunun sebebi nedir. Ey Irak devleti, ey Suriye devleti, ey İran devleti, ey Türkiye bu meseleyi halletmedikçe sizi parçalamak isteyen, size diş bileyen, küresel şeytanlar yeryüzünün şeytanları sizleri de parçalayacak, işgal edecek. Ama siz bu mazlum milletin haklarını Allah`ın verdiği şekliyle adalet içinde verirseniz kim nerden gelirse gelsin Amerika`nın, siyonizmin bu bölgeye o kirli elini ve dilini uzatmasına müsaade etmeyin.”

“CAN YAKAN BU SORUNU ORTADAN KALDIRMAK İÇİN SEBEPLERİ ORTADAN KALDIRALIM”

Konuşmasında Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök`e destek çağrısında bulunan Yavuz, “Gelin bu kardeşliği bir daha tesis edelim. Aydın Gök Batman`da vekilimizdir. Farklı isim arayışlarına girmeden gelin bu kardeşimize destek verin. Ey HDP`ye, AK Parti`ye, başka partilere gönül vermiş kardeşlerim. Gelin can yakan bu sorunu ortadan kaldırmak için sebepleri ortadan kaldıralım. Geçmişte test edilmiş, onaylanmış, huzuru temin etmiş bu sorunu Aydın Gök`ün eliyle Ankara`ya meclise taşıyalım inşallah. Muhterem kardeşlerim. Bu mesele hakkaniyet, adalet ve İslam hakemliğinde çözülmedikçe batının aramıza soktuğu habis ideolojileriyle çözülmeye çalışıldıkça canımız yanmaya devam edecek, evlatlarımız bizden uzaklaşacak, yüreğimiz yanacak.” ifadelerini kullandı.

“EY DEVLET HATALARINLA YÜZLEŞ”

Yavuz konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Devlete diyoruz ki; Ey devlet hatalarınla yüzleş. Şu ırkçılık, kavmiyetçilik ısrarından vazgeç. Bu topraklarda ırkçılık, milliyetçilik barınamaz. Bu toprakların gerçeği olan aziz İslam`a dönüş yapmak zorundayız. HÜDA PAR olarak bizlerin yeni anayasada olmasını istediğimiz madde şudur; Bu milletin inancına aykırı tek bir kanun çıkarılmasın. Anayasada böyle madde olmasın. Çünkü Allah kavimleri ve dilleri bir ayet olarak yaratmıştır. Kavmimizi ve dilimizi beğenmemeniz Allah`ın yarattığını beğenmemeniz manasına geliyor. Bizim çıkış noktamız bizim felsefemiz işte bu hakikat üzerine oturmaktadır. Örgütler ya da bu meseleyi biz çözeriz diyenler makyavelist davranabilirler, konjonktürel davranabilir.  Bu bize zarar veriyor. ‘Kürdistan fikrini falan çöpe atalım` diyebilirler. Ama biz diyemeyiz. Çünkü Rabbimiz Rum suresi ayet 22`de ‘diller ve renkler benim ayetlerimdendir` diyor. Yeryüzü hangi pozisyonda olursa olsun şartlar ne olursa olsun Kur`an`ın bu sabitesi değişmeyecek. Bizim de bu mazlum milletin insani, vicdani ve İslami talebinden asla vazgeçmeyeceğiz. Her ortamda şiddete bulaşmadan emperyalist elleri bu işe bulaştırmadan milletten aldığımız yetki ve destekle bu meseleyi tek bir insanın burnu kanamadan suhuletle kolaylıkla çözeceğiz. 79 ilde hür adaylar bunu gerçekleştirecek. Batman`da da vekâlet verdiğiniz Aydın Gök kardeşimiz, bu sesi bu ahlaki, vicdani, İslami sesi meclise taşıyacak. Bir asırdan beridir huzurumuzu kaçıran ağır bedeller ödenen bu meseleyi el birliğiyle çözeceğiz. Onun için sizden destek talep ediyoruz.”

“MAZLUM MİLLETİN İNSANİ VE İSLAMİ TALEBİNİ UZLAŞARAK MECLİSE GÖTÜRECEĞİZ”

“Başta Kürt meselesi olmak üzere bu memlekette yanlış gittiğini düşündüğümüz bütün meseleleri meclise taşıyacağız.” diyen Yavuz konuşmasına şöyle devam etti: “Şu andaki en önemli sorun İktidarın doğrularını sürekli tekrarlamak değil, iktidara doğruları anlatmaktır. Eğer biz iktidara doğruları anlatmazsak bu dünya sadece buradan ibaret değil ki. Yarın öbür gün elinde yetki olanlar ruz-i mahşerde bunu niye bize anlatmıyorsunuz, yanlış giden şeyleri neden bize anlatmıyordunuz deseler ne yapacağız. İşte onun için sesimizi duyurabilmek adına yetki, destek vekâlet istiyoruz. 81 milyon memleket evladına; ey millet! Sırtınızda akrep var, ihbar ediyoruz.  Biz sizin dostununuz. Hem milleti hem iktidar sahiplerini uyaralım. Bizim uyarmamız hakaret, küfür, tekfir, şiddet içermez. Çünkü biz dostuz. Nazik ve nezih bir üslup kullanırız, ama cesurca. Söylenmesi gereken ne var. Mesellerimizi çözmek için asla çatışmayacağız. Çatışma zarar verdi bize. Evlatlarımız bizden koptu, insanlarımız hayatlarını kaybetti, şehirlerimiz savaş alanına döndü. Biz bunu yapmayacağız, çatışmayacağız. Çatışma sorun çözmüyor, kangrenleştiriyor, içinden çıkılmaz hale getiriyor. Uzlaşarak, anlaşarak çözeceğiz. Böyle bir yolu, metodu benimsemeniz tek bir talebimizden vazgeçeceğiz anlamına gelmiyor. Hiçbir talebimizden vazgeçmeden, bu mazlum milletin insani ve İslami talebinin tek bir tanesinden vazgeçmeden uzlaşarak meclise götüreceğiz, anlaşmayla uzlaşmayla sonuç elde edeceğiz.”

“EKONOMİDE ŞU ANDA TEHLİKE SİNYALLERİ ÇALIYOR”

Yavuz, “Ekonomide şu anda tehlike sinyalleri çalıyor. Çünkü ekonomimiz milli ve yerli değil. 10 yılda bir bizim vergilerimiz, alın terimiz, helal gelirimiz faize gidiyor. Bir ülkenin bir senelik bütçesi 10 yılda bir faize gidiyor. Bu sömürü düzenidir. Bu olmaz. Neden gür bir sesle sistemi düzeltelim diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı diyor faizi düşürün merkez düşürmüyor. Acaba başka bir Cumhurbaşkanı mı var. Siz talimat verince o değiştirecek. Sayın Cumhurbaşkanı siz bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Eğer faiz yüksekse, dalgalı seyri düzeltmek için merkez bankası çareyi küresel haydutlara teslim olmakta, kredi derecelerine sığınmakta buluyorsa yazık oluyor. Güç merkezlerinde onlara teslim olmayın. Gelin komşularınızla tam kapasite çalışın. Yolsuzlukla, rüşvetle ve kamuda haddi hesabı olmayan israfla yüzleşin. Bunları ortadan kaldırın. İslam ülkeleriyle ortak bakanlık kurun. Avrupa birliği, Kopenhag kriterleri bize bir şey kazandırmadı. Gelin İslam ülkeleri bakanlığı kurun, ortak para birimi olsun. Komşularımızla sınır ticareti yapalım. Dolara faize muhtaç olmadığımızı göreceğiz. HÜDA PAR başa geldiğinde yeryüzü şeytanlarının, baronlarının bizim karıştırdığı ellerini ve dillerini kesip bu zulümden bizi kurtaracaktır.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR`IN ELİNDE MEDENİYET PROJESİ VARDIR”

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra yaşanan hukuksuzluklara da dikkat çeken Yavuz, “15 Temmuz`dan sonra FETÖ`yle mücadele adına bir mülakat sistemi getirildi. KHK'larla suçlu suçsuz herkes devlet görevinden atıldı. Bu adaletsizliktir. Siz çeşitli zamanlarda bu örgütün önünü açtınız. Hatta herkesi bu tür örgütlere selam vermeye zorladınız. Hekim başhekim olmak için selam vermeye zorlayan sizsiniz. Devlet buna selam verin dedi. Sonra kim selam verdiyse bu teröristtir dedi. Terör örgütü dediğiniz yapılar devleti yönetti. Ergenekon, FETÖ devleti yönetti. İki terör örgütünün yönettiği devlette normallik olur mu? Senin teyzen, yetmiş yedi sülalen terörle ilintilidir diye işten atıyorsun. HÜDA PAR bunu reddediyor. Bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk edemez. HÜDA PAR`ın elinde medeniyet projesi vardır. Biz hazreti Peygamber`in ‘Ebu Süfyan`ın evi güvenlidir` diyen medeniyetine sahibiz. Bunların ağababaları dışarı kaçtılar. Neden engel olmadınız. Eğer siz baronları yargın önüne çıkaramıyorsanız diğerlerine terörist muamelesi yapamaz, işten atamazsınız. Onların hakkını HÜDA PAR savunacaktır.” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞİN DOĞMA VAKTİ GELMİŞ

Yavuz konuşmasının sonunda Aydın Gök`e destek çağrısını yineleyerek şöyle konuştu: “Hür kadrolarla meclise taşıyacağız. Aydın Gök`e destek vermemiz lazımdır. 3 gününüz kaldı. Kapıları çalın. Anormal davrananlar olsa ehemmiyeti yok. Şu binada evladımız yanıyor. Evladımızı kurtaracağız. Ayağımıza çakıl takılıyor ehemmiyeti yok. Şu ahlaksızlık döneminde, evlatlarımızı kurtarmanın derdindeyiz. Başka bir gayemiz yok. Bu gayenin kutsal, mukaddes olduğunu bilin. Halkımızın cebinde gözümüz yok. İhalelerde gözümüz yok. Ücretimizi Peygamberlerin dediği gibi ücretimiz âlemlerin Rabbi Allah`a aittir. Döktüğümüz ter başına sevap kazanacağız. Dünyamız ve ahiretimiz mutlu, saadet dolacak. Ümitsiz olmayın. Güneşin doğma vakti gelmiş. Onun için bir kez daha söylüyorum. Kardeşlerimizi meclise taşıma noktasında gecemizi gündüzümüze katalım.” 

MECLİSTE BATMAN`IN SESİ OLACAĞIZ

​Batman Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök, seçim mitinginde yaptığı konuşmada mecliste Batmanlıların sesi olacaklarını ifade ederek, "Allah`ın yardımı ve halkımızın desteği ile o meclis kapısını aralasak milletimiz gerçek vekilliği, gerçek hizmeti, Müslümanca siyaseti görecektir." dedi.

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Doktor Aydın Gök, düzenlediği seçim mitinginde halka hitap etti. Konuşmasında önemli mesajlar veren Gök, "Seçimden sonra da aranızda olacağız. Size söz veriyoruz. Seçimden sonra da birileri gibi isteyen değil veren olacağız. Hizmet eden olacağız. Sevinçlerinizi acılarınızı paylaşacağız." dedi. Gök'ün, 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde düzenlenen seçim mitingine Batmanlılar yoğun katılım gösterdi. Sloganlar eşliğinde mitingin yapılacağı alana giriş yapan Batmanlılar, miting alanını doldurdular. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, halka hitap etti. Aydın Gök'ün konuşması sırasında sık sık "Aydın Gök meclise", "Dürüst siyaset gerçek adalet", "Batman seninle hizmet görecek", "Seçimde oyumuz Aydın Gök`e ve "Umudumuz Aydın Gök" sloganları atıldı.

"KUCAKLAYICI, BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ"

Konuşmasına katılımlarından dolayı halka teşekkür ederek başlayan Gök, muhabbet, dava ve aşk ehli olduklarını belirterek, "Biz muhabbet tellallarıyız. Biz aşk ehliyiz, biz sevda ehliyiz, biz dava ehliyiz. Bu sevdadır bize haziran sıcağında sarp dağları aştıran, bu aşktır bizi uykusuz bırakan, bu davadır bizi bir araya getiren. Evet, hazineden milyonlar almıyor olabiliriz. Onlarca televizyon kanalımız olmayabilir. Onlarca gazetemiz olmayabilir. Ama bizim aşk ehli, sevda ehli, dava ehli kardeşlerimiz ve bacılarımız var. Biz her evi gezeceğiz, her haneye misafir olacağız, her eli tutacağız. Biz kucaklayıcı, biz bütünleştirici olacağız. Ve buradan halkımıza söz veriyoruz. Seçimden sonra da aranızda olacağız. Size söz veriyoruz. Seçimden sonra da birileri gibi isteyen değil veren olacağız. Hizmet eden olacağız. Sevinçlerinizi, acılarınızı paylaşacağız." dedi.

"MADDİ VE MANEVİ ACILARIN EN BÜYÜĞÜNÜ HALKIMIZ YAŞADI"

Dünyanın maddi ve manevi buhranlar yaşadığını ve İslam coğrafyasından kan ve gözyaşı eksik olmadığını belirten Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz de bu maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmadı. Bu memleketin insanları olarak hepimiz bir gemide yaşıyoruz. Geminin dümeninde biz oturmuyoruz olabiliriz. Fakat geminin dümeninde oturmuyoruz, kaptanı biz değiliz diye bu geminin su almasını, fırtınalarla sarsılmasını, korsanların ele geçirmesini temenni edemeyiz. Bu sadece bencillik değil, aynı zamanda ihanet olur. Maalesef yıllarcadır memleketimiz olağanüstü hal şartlarından kurtulmadı. Travma üstüne travma yaşadı. Depremlerin merkez üstü hep bu bölge oldu. Maddi ve manevi acıların en büyüğünü halkımız yaşadı. Neredeyse her gün, her hafta, her ay yeni bir artçı deprem yaşıyoruz. Kimi gerçek kimi suni depremler."

"HALK ALDATILMAKTAN, KANDIRILMAKTAN, YOLSUZLUKTAN, ÇUKURLARDAN BIKMIŞ DURUMDA"

Batman'da dahil olmak üzere büyük travmalar yaşayan bu memleketin ciddi desteğe, ciddi maddi ve manevi rehabilitasyona, pozitif ayırımcılığa ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Gök, "Bu halk aldatılmaktan, kandırılmaktan, yolsuzluktan, hırsızlıktan, çukurlardan, hendeklerden, barikatlardan bıkmış durumda. Giderek azalmakta olan umudu tükenmek üzere. Biz çaresiz, biz sahipsiz olmadığımız gibi, oylarımızla sefa sürenler de alternatifsiz değil. Halkı her durumda kendi tabanı gören, halkın oylarını çantada keklik görenlere, ben kimleri aday gösterirsem halk destekler diyenlere kimi zaman sarı kart göstermiş olabilirsiniz. Ama yanlışta ısrar edenlere kırmızı kart göstermenin zamanı gelmiştir artık." ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK PARTİ VE ZİHNİYET DENEDİK FAKAT HİÇ KİMSE HİZMETİ DÜŞÜNMEDİ"

Gelinen süreçte halkta oluşan Batman`ın sahipsiz olduğu kanaati hakim olduğuna işaret eden Gök, "`Batman sahipsizdir.` Bu güne kadar meclise farklı partilerden onlarca vekil gönderdik. Birçok parti ve zihniyet denedik fakat hiç kimse hizmeti düşünmedi, halkın sorunlarıyla ilgilenmedi. Seçimde seçime görebildik. Sahada dolaşırken meselenin ehemmiyetini ortaya koymak adına siyasete ilgili kimi hemşerilerimizden sorduk. Şu an Batman`ın sadece dört milletvekili mevcut kaçının adını hatırlıyorsunuz diye emin olun az bir kısmı ancak iki isim hatırlayabildi." diye belirtti. Batman`ın ve halkın sorunlarını tek tek anlatan Gök, halkın ve gençliğin artık uyandığını belirterek "Batmanımızın can alıcı sorunları haline gelen, işsizlik, yolsuzluk, adam kayırma, gençlerimizin hayatını karartan uyuşturucu belası, esnafımızın içinde bulunduğu sıkıntılar olduğu gibi devam ediyor. 2007 yılından beri, tam 11 yıldır tamamlanamayan Kadın Doğum Hastanesi inşaatı durmuş halde.  Bazı zamanlarda hastanede bir yatakta üç çocuğun yatırıldığını biliyoruz. Yıllardır konuşulan 200 yataklı devlet hastanesinin bırakın temelinin atılmasını, yeri dahi belirlenmiş değildir.  800 bin kişiye hizmet veren Bölge Devlet Hastanemize gönderilen doktorlara yer yokluğundan klinik açılamıyor ve doktor arkadaşlarımız dönüşümlü çalışmak zorunda kalıyorlar." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir